01-10-2018 - admin

More than meets the eye

PHOTO © 2018 TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME FALL/WINTER 2018

Foto: Dries van Noten via Team Peter Stigter

Geschreven door: Jorn Wittevrongel

Oogstrelende celebrity trends van dit najaar

Trends worden vandaag de dag niet meer enkel gecreëerd door modeontwerpers. Het zijn vooral celebrities die bepalen wat we dragen en wat in is. We laten ons vooral inspireren door wat we op straat zien en hier speelt de invloed van bekende popsterren een erg belangrijke rol. Jongeren laten zich inspireren door de foto’s die ze op Instagram zien en nemen deze trends moeiteloos over. Of het nu gaat over de laatste nieuwe sneakers, kledingstijl of make-up, onze favorieten popsterren geven ons dit jaar weer tonnen inspiratie.

Wat deze herfst en winter vooral opvalt, is dat onze ogen weer helemaal in de verf mogen worden gezet met prachtige oogmake-up en opvallende brillen en zonnebrillen. Denk maar aan felle kleuren, volle wimpers en opvallende brilmonturen. Wij gingen op zoek naar de laatste trends van dit najaar zodat jij weer helemaal up to date bent.

Oogmake-up trends

Warme en diepe kleuren zijn altijd populair in de herfst en dat is ook dit jaar niet anders. Kleuren die we dit jaar vaak terugzien in oogmake-up zijn fel oranje en karamel bruin. Oranje is een kleur waarvan we niet snel dachten dat we het dagelijks zouden dragen, maar als je kijkt naar de prachtige make-up van sterren zoals Selena Gomez en Olivia Wilde zul je aangenaam verrast zijn. We hebben het niet over neon oranje, maar over diepe oranje tinten zoals ‘burnt orange’. Je kan zelf bepalen hoe opvallend je de oogschaduw aanbrengt. Ga je voor een sprekende look? Voeg dan meer pigment toe en wat glitters. Dit najaar mag je zelfs weer helemaal het kind in je naar boven halen want hoe meer glitter hoe beter.

Deze herfst mag het allemaal lekker opvallend zijn en dat geldt ook voor onze wimpers. Ga dus aan de slag met volume mascara en valse wimpers voor een dramatisch effect. Lange en volle wimpers combineren niet altijd goed met een bril. Gelukkig heb je tegenwoordig comfortabele lenzen die je moeiteloos kan aanbrengen zodat je oogmake-up nog beter tot zijn recht komt.

MARNI_WBBF18_036

Eyewear trends

De tijd van oversized zonnebrillen is helemaal voorbij. Kleine, platte zonnebrillen zoals in de nineties zijn weer helemaal terug.  En daar horen ook gekleurde exemplaren bij. Als het op gewone brillen aankomt, kun je bijna niet meer naast de trendy omabril kijken. Heel wat celebs zoals Selena Gomez en Ariana Grande kunnen er niet genoeg van krijgen. De ‘ugly brillentrend’ is vooral populair bij de jongere generatie. Kendall Jenner toont graag hoe het moet.

‘s Avonds worden de brillen weer ingewisseld voor lenzen (al dan niet gekleurd). Onze ogen mogen dit najaar volop stralen met schitterende make-up en dat merk je ook aan de populariteit van lenzen. Lenzen bestellen is tegenwoordig heel eenvoudig. Online lenzen heb je meteen in huis. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel soorten lenzen van kwalitatieve materialen dat je altijd wel een geschikt paar kan vinden.

Ook gekleurde lenzen zijn weer helemaal in. Wil jij je ‘burnt orange’ oogschaduw nog meer laten opvallen? Kies dan voor felgroene gekleurde lenzen en je zal iedereen versteld doen staan met je zwoele blik!

Foto 2: Marni via Team Peter Stigter

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved