13-06-2017 - admin

Mijn omgekeerde bronsformule & 12 need to know zonnebrand facts

P20 collage smallGing ik vroeger op vakantie om aan een mooie sun kissed tint te werken, tegenwoordig ga ik bruin op reis en kom ik blank weer thuis. Hoe die omgekeerde bronsformule precies werkt? Heel simpel, ik neem één of twee dagen voor mijn vakantie een spray tan (die er na een dag of vijf wel weer af is) en blijf op reis eigenlijk veelal uit de zon. Het leidt wellicht tot een gek verloop qua vakantiekiekjes, maar voor mijn huid is het de meest verstandige optie. En op reis gaan we natuurlijk niet om bruin te worden, maar voor de jaloersmakende Instagram updates. 😉

Voor alle momenten dat ik wel echt vol in de zon kom, smeer ik me in en bieden kleurrijke shawltjes en grote zonnebrillen uitkomst. En ik denk uiteraard niet alleen aan mezelf. Ook met Yasmine let ik extra goed op dat ze niet te veel zon pakt en gaan we nog niet naar de speeltuin zonder haar eerst in te smeren. Zeker voor die kleintjes is het belangrijk hun huid te beschermen. Deze zomer zijn wij daarom uitgerust met de zonnebrandlijn van P20 (zie ook de P20 website).

P20_2013_range

Met dit product ben je na één keer aanbrengen tien uur lang beschermd. Wanneer je de schaduw hebt opgezocht, hoef je je daarna (wanneer je weer de zon in  gaat) niet opnieuw in te smeren. Ook is het zeer waterbestendig (na 4 x 20 minuten zwemmen beschermt het nog). De producten hebben een hoge UVA bescherming (hoger dan de verplichte bescherming), drogen snel en – ook erg handig – zijn geschikt voor het hele gezin, waardoor je geen aparte kids crème meer nodig hebt. De nieuwe Continious Spray, die je ook ondersteboven kunt aanbrengen, zit vanaf nu steevast in de tas en tijdens mijn aankomende trip naar Capri ga ik alle producten uitgebreid tes(s)ten (stay tuned voor mijn Capri-vlog).

Ook veilig en beschermd de zomer door?
Neem onderstaande 12 zonnebrand weetjes ter harte.
1. UV-A (95 % van de zonnestraling) veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade. UV-A is het hele jaar en de hele dag door aanwezig, en gaat door onbeschermd glas.
2. UV-B (5% van de zonnestraling) veroorzaakt verbranding, huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade. UV-B is het sterkst van de lente t/m de herfst tussen 10 en 16 u, maar elke dag het hele jaar door aanwezig.
3. Een volwassenen doet er goed aan 30-40 ml (7 theelepels) zonnebrandproduct (lotion, crème of spray) te gebruiken.
4. Focus op extra gevoelige lichaamsdelen zoals neus, oogleden, oren, hoofdhuid, schouders, borst en voeten.
5. Laat het product 15 minuten intrekken voordat je zon in gaat.
6. Ingesmeerd of niet, blijf tussen 12.00u en 15.00u in de schaduw.
7. Houdt kinderen jonger dan 3 jaar direct uit de zon.
8. Bescherm je hoofd met pet, hoed of shawl.
9. Koop een zonnebril met UV-factor.
10. SPF beschermt tegen UV-B niet tegen UV-A, dus tegen verbranden niet tegen verouderen.
11. SPF30 betekent dat je 30 x langer dan normaal de zon in kan zonder te verbranden.
12. De SPF bescherming gaat exponentiel; SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 beidt 96,6% bescherming en SPF50 biedt 98,8% bescherming. Factor 50 wordt momenteel door artsen aangeraden.

#spon

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved