26-11-2021 - admin

Naar een luxe spa voor je APK

Victoria Beckham deelde onlangs op Instagram haar ultieme wellness adresje in het Duitsen Baden Baden. Een Spa waar zij en David niet alleen komen om te relaxen en gepamperd te worden, maar waar ze ook een medische check-up laten doen. Of, zoals Victoria het in haar posts noemt, ‘een APK voor je lichaam’. “Check-ups, MRI’s, ze checken echt alles. Het is ongelofelijk”, deelde de ex-Spice Girl. En hoewel weinig mensen zo’n preventief medisch onderzoek ondergaan, is het juist heel zinvol om bepaalde afwijkingen op tijd op te sporen en aan te pakken.

Het beste nieuws: je hebt geen verwijzing nodig voor dergelijk onderzoek. Dus zou jij graag meer inzicht in je gezondheid willen? Heb je niet perse last van medische ongemakken, maar zou je wel medisch onderzoek willen laten verrichten? Dan kun je preventief medisch onderzoek laten uitvoeren zonder verwijzing van je arts. Daardoor kun je vaak snel terecht en heb je de uitslag ook vlot.

Onderzoeksmethoden
Als je preventief medisch onderzoek wilt laten verrichten, zal je zien dat de mogelijkheden enorm zijn. Wil jij bijvoorbeeld graag inzicht verkrijgen in de gezondheid van je hart? Dan kun je een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Van een hartfilmpje tot een fietstest. Het cardiologisch onderzoek is heel uitgebreid. Ben jij juist nieuwsgierig hoe het met de gezondheid van je huid gesteld is? Dan kun je ook kiezen voor een dermatologisch onderzoek. Het is allemaal mogelijk als je een total bodyscan laat uitvoeren. Uiteraard kun je ook algemenere medische onderzoeken laten uitvoeren zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek. Deze onderzoeksmethode geeft een heel breed beeld van jouw algehele gezondheid.

Radiologisch onderzoek
Wanneer je kiest voor preventief medisch onderzoek zijn de opties uitgebreid. Een van deze onderzoeksmethoden is een MRI scan. Dit betreft een radiologisch onderzoek dat in de praktijk heel effectief blijkt. Tijdens dit onderzoek kan een specifiek lichaamsdeel heel goed in beeld worden gebracht. Wil je bijvoorbeeld een MRI van je knie laten maken? Dan is niet alleen je knieschijf zichtbaar op beeld. Ook de omliggende spieren en pezen kunnen met een MRI zichtbaar gemaakt worden. Het is dan ook niet voor niets dat deze radiologische onderzoeksmethode heel breed wordt ingezet. Het is simpelweg een heel effectieve onderzoeksmethode.

Voorkomen is beter dan genezen
Het belang van preventief medisch onderzoek wordt nog weleens onderschat. Best gek eigenlijk, want je gezondheid is het grootste goed dat je bezit. En je brengt je auto ook elk jaar voor een controle naar de garage om te voorkomen dat hij gebreken gaat vertonen. Waarom zou je dat dan bij je eigen gezondheid niet doen? Voorkomen is beter dan genezen. Middels preventief medisch onderzoek kunnen risicofactoren worden gevonden. Maar ook eventuele aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Dit leidt in veel gevallen tot een gunstigere prognose. Kortom: be like Victoria en David. 😊

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved