12-02-2018 - admin

NEDERLANDS NIEUWSTE SUPERMODEL IS CURVY

Cover_0717Het nieuwste supermodel van Nederland is curvy. In het nieuwe RTL5-programma ‘Curvy Supermodel’ wordt vanaf 26 februari in acht afleveringen gezocht naar een topmodel met duidelijke vrouwelijke rondingen. Tijdschrift Glamour is mediapartner en zet zich dus mee in voor meer diversiteit in de modewereld. Hoofdredacteur Anke de Jong en creative director Saskia van Langevelde starten hun zoektocht samen met Anna Nooshin.

De jury, naast Anna Nooshin bestaande uit curvy topmodel Daniëlle van Grondelle, fotograaf Nigel Barker en stylist Jean Paul Paula, laat met haar zoektocht zien dat ook de Nederlandse fashion wereld klaar is voor meer diversiteit. Glamour zet zich al langer in om het ‘ideaalbeeld’ van lang en slank in de modewereld te doorbreken. Zo sierde internationaal curvy supermodel Ashley Graham de cover van het zomernummer én was zij de hoofdgast op de Glamour Health Challenge (waarbij het draaide om lekker in je vel zitten en je goed voelen over je eigen lijf, welke maat je ook hebt).

Hoofdredacteur Anke de Jong: “Ik ben er trots op een steentje bij te dragen aan een meer divers beeld in de modebladen. Dat we meer modellen met rondingen een podium kunnen bieden. Het is Glamour’s missie om ervoor te zorgen dat vrouwen blij zijn met zichzelf. Dat positieve gevoel proberen we met dit programma over te brengen op alle Nederlandse vrouwen.”

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved