31-07-2013 - admin

OPGECROPPED: HET BUIKTRUITJE

TREND : Crop TopsDe crop top, oftewel het buiktruitje.. ik moet het er toch een keer over hebben. Cropped up vorig jaar en deze zomer massaal opgepikt door celebs, bloggers en consorten. Zeker met het warme weer van deze week vlogen de blote buiken me om de oren en die waren niet allemáal om over naar huis te schrijven.

Keep it classy
Geloof me, ik ben groot fan van de look. Maxi rok, shortje of luchtige broek met hoge taille à la Balenciaga gecombineerd met een ietwat wijdvallende cropped top; subliem! Niet zo’n kermisvariant waarbij je je navel showt (die aftandse jaren negentig navelpiercings blijven gelukkig ook buiten schot), maar een gestructureerde, verhullende en toch geklede variant die een keurig ontbloot, rank middenrif prijsgeeft.

Chubsters
Je leest het al, geen trend die voor iedereen is weggelegd. “Chubsters” kunnen deze look op hun bolle buik schrijven, want uitpuilende bierbuikjes en zwembandjes zijn geen optie. De cropped top dicteert een slanke taille en het liefst enige vorm van buikspieren.

Over the top
Net als met zoveel modetrends denkt helaas echter toch een te grote groep fashionista’s zich nu in de tops te moeten wurmen. Net iets te volle bloggers, forse BN’ers en voluptueuze internationale sterren pikken de trend mee op. Komen Rihanna, Selena Gomez, Gwyneth Paltrow en ‘onze eigen’ Candy Dulfer er uitstekend mee weg, bij Nicki Minaj, Mariah Carey, Kim Kardashian en Britney Spears is het toch meer een gevalletje publiekelijk uitbuiken.

Opgecropped
Maar goed, ik heb makkelijk praten vanaf de zijlijn. Ik ben deze zomer nog niet in tank top over straat geweest, laat staan een cropped versie. Zelfs wanneer ik mijn buikriem aanhaal, is het nog geen porum (oké, oké, ik dík het een beetje aan). En mijn sixpack is er heus wel, maar dit jaar gewoon iéts meer verstopt dan anders. Beschouw deze column dus vooral als het lozen van opgecroppedte frustratie van iemand die haar buik er even van vol heeft. Want hoe graag ik er ook aan mee zou willen doen, deze trend is nét een buik te ver…

Eerder geplubliceerd op LINDA. magazine

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved