14-01-2015 - admin

POWER UP

POWERBANK TESSTED

Halverwege de dag en nog maar 1 streepje. Je kent het wel, een batterijslurpende telefoon (nee, het ligt heus niet aan je verbruik) en een oplader die thuis naast je nachtkastje ingeplugd is gebleven. Dat is afzien, stressen of wildvreemde vragen of ze je toevallig een oplader willen lenen. Want er moet uiteraard in een constante stroom worden geïnstagramd, gesnapchat en ge-appt. Zelfs mijn schoonmoeder zit inmiddels op Whatsapp (en die berichtjes moeten allemaal de hele dag door beantwoord worden). Mail moet gelezen, al het fotogenieke moet vastgelegd en dan bestaat er natuurlijk ook nog de kans dat je wordt gebeld… Ik schreef er al eens een column over. Enfin met een lege telefoon ben ik nergens, daarom:

10 tips om een lege batterij te voorkomen

1.            Schakel Bluetooth uit
Blue Tooth verbruikt veel stroom omdat deze continue in contact moet maken met het netwerk.

2.            Zet je schermverlichting minder fel
Hoe feller de schermverlichting is, hoe meer batterij de telefoon moet gebruiken. Wanneer je de schermverlichting wat donkerder zet, heeft het scherm minder voeding nodig waardoor je batterij langer mee gaat.

3.            Sluit apps die je niet gebruikt
Omdat apps continue bezig zijn met het binnenhalen van data verbruiken deze veel energie. Apps die je misschien amper gebruikt zoals NU.nl of Weer.nl kun je daarom beter uitzetten.

4.            Gebruik wifi wanneer dit mogelijk is

5.            3G/4G uitzetten
Wanneer je gebruik maakt van een 3G of 4G netwerk verbruikt je telefoon meer batterij dan wanneer je GPRS aan hebt staan. Je kunt dan gewoon gebruik maken van Whatsapp en bent bereikbaar. Wanneer je wilt internetten, is het wel handig om dit weer aan te zetten.

6.            Herstart je telefoon regelmatig
Wannerje je telefoon regelmatig (1 keer per week) herstart, worden alle processen opnieuw geladen waardoor de telefoon sneller is en de batterij langer mee gaat.

7.            Zet tril functie uit
Trilfunctie kost een telefoon veel stroom.

8.            Telefoon met lange accuduur
Helpen bovenstaande tips niet? Dan kan het tijd zijn voor een nieuwe telefoon. Wanneer een batterij vaker opgeladen is, wordt deze minder sterk waardoor de accu eerder leeg raakt. De accu van de nieuwste versie iPhone gaat ook een stuk langer (6,5 uur bellen) mee.

9.            Reserve batterij
Ook is er altijd nog de extra batterij. Standaard in de tas een Fresh ’n Rebel powerbank voor mijn smartphone. Voor onderweg of voor op de bank, wanneer ik mijn telefoon ook thuis niet met rust kan laten.

10.          Batterij vervangen
Tot slot: je kunt je accu laten vervangen. Prijziger dan een reserve batterij, dus je kunt de afweging maken of het niet beter is op zoek te gaan naar een telefoon met langere accuduur.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved