03-11-2013 - admin

PUPPY CURSUS VOOR AANSTAANDE OUDERS

IMG_8385

Puppy love
Mijn ouders verklaarden me voor gek. “Heb je aan één mopsje (lees: baby) straks niet genoeg?”, zei mijn vader fronsend. Maar, kleintje op komst of niet, ik moest en zou dit jaar een eigen mopshondje hebben. Al twee jaar lang bekeek ik dagelijks de leukste pugs op instagram en smolt ik zodra ik er één in het wild (op straat) spotte. Toen kleine Chubster begin oktober thuis op me zat te wachten, ging dan ook een grote wens in vervulling en was ik spontaan verliefd (and they call it puppy love..).

Mopsclowntje
Dat er niets leuker is dan een eigen mopsje, weet ik nu zeker. De kleine pup is het meest schattige, knotsgekke mopsclowntje dat we kennen. Of ze nu lam door de kamer sjokt en bijna omvalt van vermoeidheid, als een malle alles wat ze in huis tegenkomt door de kamer sleept tijdens haar ‘terror uurtje’, braaf toekijkt terwijl ik aan het koken ben, of als een bezetene de buitenkant van mijn Coca-Cola blikje aflikt; vriendlief en ik liggen non-stop om haar in een deuk. Ze is echt over the m.. eh top!

Stoomcursus opvoeden
Bovendien krijgen vriendlief en ik meteen een stoomcursus opvoeden. ’s Nacht uit bed omdat er eentje begint te piepen, de kamer 24/7 puppy proof houden, zindelijkheidstraining, babyhapjes voorbereiden, de eerste keer zitten, haar eerste blafjes.. In de twee maanden, die we hebben tot het volgende kleintje komt, zijn we als ‘ouders’ al behoorlijk aan het proefdraaien.

2 kilo cuteness
En hoewel Chubster bij de Appie om de hoek niet welkom is (de ene keer dat ik met Chubster ook maar één voet in de winkel zette, deden de caissières het al bijna in hun broek van angst (serieus, we hebben het over een puppy pug van 2 kilo!), wordt ze verder door de hele wereld geadoreerd. Vriendinnen komen plotseling ‘spontaan’ op de koffie (lees: mopsenbezoek) en alle mode-uitnodigingen van PR-bureaus zijn sinds kort standaard voor mij + 1 mopsje (met “Chubster is uiteraard ook van harte welkom”, “We zetten de hondensnacks alvast klaar” en “Neem je je modemopsje mee?” onderaan de mails ).

Celeb pug
Alsof ik met een celeb op pad ben, steelt Chubby bovendien overal de show. ‘Oehhs’ en ‘ahhss’ van alle kanten wanneer we gaan wandelen, de tram nemen of een fietstochtje maken (met Chubs voorop in een mandje). Peuters, tieners, stelletjes, toeristen, bouwvakkers en bejaarden; allemaal zijn ze bij één aanblik van ons mopsje in pugzwijm (en terecht).

Hondsdol
Nadeel is dat iedereen, elke vijf minuten even de aandacht van onze rockster wil. Zo wordt Chubster van alle kanten aangehaald, geaaid en gefotografeerd (om hondsdol van te worden). Bovendien stopte een wildvreemde dame gisteren zomaar een vinger in haar mond(!?). Bloedirritant, maar ik zie het maar als wijze les voor wanneer onze kleine meid er straks is. Want ze zal ongetwijfeld net zo cute zijn als Chubby, maar de eerste de beste vreemde die in mijn kinderwagen duikt, laat ik een poepie (of een puppy?) ruiken. Dat heb ik tijdens deze twee maanden durende puppy cursus voor aanstaande ouders wel geleerd.

Foto: Tessted

(Column eerder gepubliceerd op NSMBL)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved