17-05-2016 - admin

RECEPT: MIJN MOEDER’S LASAGNE

landmarkt tessted (5)Een foodie mag ik mezelf misschien niet noemen, maar ik heb zo mijn specialiteiten. Ik bouw overheerlijke burgers, maak prima pastasalades, mijn Tilburgse vriendinnen komen speciaal voor mijn couscous naar Amsterdam en dan is er ook nog mijn moeder’s lasagne.

Niet zo maar een receptje, ik zeg het je. Nee, het recept van deze lasagne is al ruim veertig jaar oud. Bovendien ben ik nog geen variant tegen gekomen die mijn moeder’s bereiding kon overtreffen. Het geheim zit ‘m in de mosterd-kaas saus… Oh well, je moet het zelf maar gaan proeven. Hieronder mijn stappenplan.

1. De benodigdheden: lasganebladen, 250 gram champions, 3 tomaten, 2 paprika’s, 300 gram spinazie, 3 eetlepels mosterd, 2 uien, 300 gram gehakt, 1 zakje geraspte kaas, Italiaanse kruiden. Ik bestel alles online, bij Landmarkt* (onlangs shopte ik daar al mijn food favorieten). Ze hebben er een groot aanbod versproducten en tijdens een drukke doordeweekse dag is er niets handiger dan online mijn boodschappenlijstje doorgeven. Via TringTring kun je ervoor kiezen je boodschappen direct dezelfde dag te laten bezorgen op de fiets (afhankelijk van waar je woont).

landmarkt tessted (4)

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. en vet de ovenschaal in met boter.

3. Snijd de uien, paprika, champions en tomaten in kleine blokjes.

4. Fruit de uien in een koekenpan en bak het gehakt rul.

5. Voeg de overige groenten toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden.

6. Verhit boter in een steelpan. Voeg zodra de boter is gesmolten bloem en melk toe tot een glad geheel ontstaat. Doe de helft van het zakje geraspte kaas en de mosterd hierbij en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.

7. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat gehakt en groente en dek af met lasagnebladen. Bedek de lasagnebladen met de kaas-mosterdsaus en herhaal dit tot alles op is.

8. Eindig met een goede laag kaas-mosterdsaus en sluit af met geraspte kaas.

9. Bak de lasagne in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

landmarkt tessted (1)

Et voila: lasagne di mamma!

*Al bovenstaande lasagne-ingrediënten vind je bij Landmarkt, online of bij één van de twee vestigingen (aan de Schellingwouderdijk 339 en de Van Woustraat 103).

Ook aan de slag met mijn lasagnerecept? Via de site van Landmarkt kun je met één druk op de knop alle benodigde ingrediënten bestellen. Met de kortingscode LEUK&LEKKER ontvang je bovendien € 7,50 korting bij besteding vanaf € 50,-.

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved