13-11-2014 - admin

SCHUDDEN VOOR GEBRUIK

b5e204b6daf0277fce56a480eded7455Iew! Hij kwam net van het toilet, veegde zijn natte hand quasi nonchalant aan zijn pantalon af en schudde vervolgens de mijne. Een natte, lauwwarme lap van iemand die zojuist van de WC af komt, jakkes! Toch bevond ik me op een très chic modebal en was hij één van de meest gevierde en bijdehandste fashion fotografen van het moment. Maar dat maakt bij het handen schudden natuurlijk niet uit. Dat is eigenlijk altijd een flop, met wie en waar je het ook doet.

Hand in hand, kameraden
Niets irriteert me meer dan de weeïge handjes die bepaalde muurbloempjes je soms geven. Bleue types, die op social media oh zo fierce zijn, maar tijdens zo’n schudmoment meteen in mijn achting dalen. Het is allemaal te slap, te klam, te beverig of te koud. De hand in eigen boezem, zou ik zeggen; een goede handshake, hoe moeilijk kan dat zijn?!

Handjeklap
Enorm, zo blijkt en men doet het bij mij ook niet snel goed. Want los van al die slappe was zijn er natuurlijk ook de uitslovers, die zichzelf niet in de hand hebben. De krachtpatsers met een te stevige en doorgaans te lange handdruk. Mannen die er een handje van hebben zo hun mannelijkheid te willen bevestigen of vrouwen, die van hun baas te horen hebben gekregen dat een krachtige handdruk de kans op zakelijk succes vergroot. Niet oké.

Handdruk in de ring
Het laatste klopt natuurlijk deels. Zo’n handschudmoment is toch een eerste indruk, een handvat voor nadere kennismaking. Verpest je dat bij mij, dan kun je het verder wel schudden. Komt nog bij dat dat schudden een tamelijk onhygiënische zaak is. Dan kan je nog beter die ene luchtkus geven. Nee, wat mij betreft skippen we die hele handdruk. Gooi ‘m maar met doek en al in de ring, tenzij het een gouden is. Maken we er een buiging, lekker handsfree of een boks. Ja ook op zakelijk gebied. Kwestie van respect. Tik ‘m aan ouwe!

Beeld: Pinterest

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved