20-09-2012 - admin

Skatergirls bij Diesel Black Gold

In een loods aan het water woonde ik vorige week mijn allereerste Diesel Black Gold modeshow bij. Nadat ik, gevold door Carine Roitfeld, de loods binnenstapte en plaatsnam tussen de rest van de aanwezige Nederlandse en Belgische pers, begon de show op spectaculaire wijze met een flashy skateboarddemonstratie.

De skateboarders waren niet zomaar ingehuurd; zij zetten de toon voor de collectie, die ge√Įnspireerd bleek op de stadse jaren negentig skateparken en het ‘eclectische stijlgevoel van creatieve stedelingen’, zo meldde het persbericht. Vrij vertaald was de SS2013 collectie, de laatste van de hand van Sophia Kokosalaki, 100% streetwise.

Diesel Black Gold’s skatergirls droegen stoere designs, vervaardigd van rijke materialen, voorzien van talloze sportinvloeden. Met name de hoeveelheid leer in combinatie met enkele doorzichtige stoffen was opmerkelijk. Bovendien leek de collectie door de afwezigheid van kleur (de ontwerpen waren vooral zwart en wit) extra krachtig. Graffiti prints op enkele bewerkte spijkerbroeken waren een wel heel letterlijke vertaling van het skateparkthema, maar zorgden desalniettemin voor een speelse twist.

Foto’s: ik, AfterDRK, NSMBL

C

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved