10-12-2018 - admin

TES(S)TED: Tixel® OPEN CHANNEL TREATMENT bij Soap Treatment Store

soapTwee weken geleden benaderde Soap Treatment me. Of ik hun nieuwste beautybehandeling, de Tixel® OPEN CHANNEL TREATMENT, wilde tes(s)ten. Van de ‘gewone’ Tixel treatment had ik al wel gehoord, maar de downtime (relatief lange herstelperiode) van de behandeling en het prijskaartje weerhielden me ervan deze uit te proberen. De open channel treatment zou minder agressief, maar zeer effectief zijn, dus stapte ik op 30 november binnen bij Doctors at Soap.

Eén van de doctors (at Soap) David vertelde me over de nieuwe treatment. Kort gezegd zouden met het Tixelapparaat eerst kleine gaatjes – microkanaaltjes – in de huid worden gemaakt, waarna een ampoule (ampul) met hoge dosering actieve werkstoffen zou worden aangebracht. Omdat deze werkstof dankzij de microkanaaltjes extra diep in de huid trekt, wordt deze veel beter opgenomen en is de werking veel effectiever.

Ik mocht kiezen uit 3 verschillende werkstoffen; Retinol, Vitamin C en de Mesoglow Cocktail. Omdat ik die avond en de volgende dag nog afspraken had, kozen we voor de minst agressieve, de Vitamin C (20%: hoge concentratie ascorbic acid-ampoules voor optimale huidverbetering op het gebied van teint en textuur). Vooral bij Retinol zou de huid langer rood/onrustig kunnen blijven.
unnamed

De behandeling met het Tixelapparaat (van de drie standen kozen we stand 2) verliep vlot en soepel met lichte pijnscheutjes (vooral onder mijn ogen waar de huid vrij dun is). Na het aanbrengen van de Vitamin C begon het een beetje te ‘trekken’. Ik kon voelen dat er echt wat gebeurde. Op mijn wangen, onder mijn ogen, werd mijn huid uiteindelijk het meest rood en die roodheid hield ook nog een hele tijd aan.

Eenmaal thuis moest ik nog 3 ampoules met Vitamin C aanbrengen, elk half uur één, om zo de microkanaaltjes volledige te verzdigen zo lag ze nog ‘open’ waren. ‘s Avonds kon ik de roodheid eventueel al camoufleren met make-up. De volgende ochtend was het nog steeds een beetje rood en zaterdag einde dag was mijn huid weer rustig. Mijn huid zag er gevoed uit en ik spotte minder fijne lijntjes. Een perfect resultaat voor een eerste kennismaking met deze treatment.

Een volgende keer plan ik wat rustige dagen in mijn agenda en kies ik voor een iets intensievere behandeling; de retinol (300.000 iu: hoge concentratie vitamine A voor het tegengaan van huidveroudering) in combinatie met stand 3 van het Tixelapparaat. Iets meer volume en minder fijne lijntjes!

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved