11-06-2014 - admin

STEEVAST TE LAAT

STEEVAST TE LAAT

De Bugaboo stond al beneden, mijn gepakte tas hing er al aan, Chubster had gegeten en stond met tuigje aan paraat, Yasmine had haar flesje op, een schone luier en een mooi pakje aan, kortom: we waren klaar om de deur uit te gaan, exact op tijd om mijn afspraak te halen. Tot Mientje, die zojuist nog heerlijk voldaan was, opeens begon te jammeren. Moe kon ze niet zijn, honger was het ook niet, haar speentje had ze in haar handjes.. even ruiken.. drie keer raden hoe laat het was.

Verschonen in sneltreinvaart
Met alle waardevolle bezittingen beneden op de stoep en een blaffende Chubby onderaan de trap werd het ad hoc verschonen in sneltreinvaart. Normaal gesproken zo gepiept, maar uitgerekend dit keer zat baby Yasje tot aan haar rug onder de spetterpoep (het zullen mijn exotische fruitsmoothies wel geweest zijn en het moest er vroeg of laat een keer van komen). Alles uit en schoonmaken maar. Aangezien zelfs de billendoekjes echter al ingepakt onder de kinderwagen lagen, werd het een poetsbeurt met Action huishouddoekjes (oh no!).

Moeders onder elkaar
Een kwartier later stonden we weer beneden. Mientje in een compleet andere (iets minder goed op de gelegenheid afgestemde) outfit, maar gelukkig weer vrolijk. Chub’s vliegensvlugge plaspauze tevergeefs misten we helaas wel onze tram en kwamen een half uur te laat bij mijn afspraak. Mijn geluk dat de PR-dame, die inmiddels ijverig op haar smartphone aan het tikken was geslagen, zelf ook kids heeft. Ik hoefde niets uit te leggen, wij moeders onder elkaar begrijpen dat gewoon.

Dikke uitloop
Want sinds de komst van onze twee kleintjes ben ik steevast te laat. Was ik vroeger stipter dan stipt, inmiddels calculeren mijn vrienden en kennissen dik een kwartier uitloop bij een date met mij en mijn aanhang. Daarentegen is, wanneer we gedrieën dan eindelijk (beter laat dan nooit) ergens arriveren, gezelligheid gegarandeerd.

STEEVAST TE LAAT2

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved