13-03-2023 - admin

STULPJE OP DE SCHOP

We hebben – voor Amsterdamse begrippen – een joekel van een woonkamer hier in hartje Bos en Lommer. Je zou er zo drie ruime losse kamers van kunnen maken (& met onze blended family we might). Toch benut ik de ruimte – los van wanneer we dansmarathons houden – amper. De meeste tijd breng ik door op mijn werkkamer, mijn slaapkamer en in mijn fonkelnieuwe keuken, die ik een jaar geleden verbouwde.

Hij is ruim en kiezelkleurig met goud (uiteraard). Een beetje zoals deze keuken met “zachte, harmonische kleurencombinaties” (volgens de 2023 keukentrends). Er staat eindelijk een koelkast waarin je écht wat voorraad kunt koelen en dankzij de Bora Bora (die er net op tijd was voor de gasprijzen door het dak gingen) hangt er geen giga afzuigkap meer pontificaal boven het fornuis. Ik kan hier de sterren van de hemel koken. Al is de keukenprinses in mij de laatste tijd niet zo vlijtig. De enige upgrade die mijn keuken nog kan gebruiken, is een waterkraan voor kokend water, want er worden heel wat theetjes gezet en kruiken gevuld (de verwarming is nog steeds uit).

Op en top duurzaam zijn we echter nog niet, want dan is er nog de laatste lievelingsspot in huis: de badkamer met bad. Hier staan mijn favoriete beautyproducten uitgestald om te tes(s)ten en hier maken de kids er in het weekend een groot regenboogkleurig bruisbalfestijn van. Ligbad combineren met douche? Hier vind je allerlei mooie voorbeelden. Een fijne plek om me even terug te trekken, me klaar te maken voor de dag of juist op te laden en bij te komen.

Nee, ik zit nog wel even goed hier. Wel krijg ik kriebels om alles in huis een touch up te geven. Want bijna 8 years in kan de boel best een likje verf, een vers behangetje en set frisse gordijnen gebruiken. Ook mogen de Ikea meubels, waarvan ik er sommige simpelweg voor de deur van straat heb geplukt op woensdagavond, heus een keer worden vervangen (die kunnen naar de inruilservice). En in plaats van diepgroen en zalmroze velvet kijk ik uit naar alles neutraal en licht (al is dat wellicht niet het beste plan met kids en mopshond).

Genoeg belangrijkere zaken om me bezig mee te houden en druk om te maken hoor, maar een upgrade van dit stulpje zou een leuk project voor 2023 kunnen zijn. Met de lente voor de deur, nieuwe klussen en nieuwe energie is dit straks zomaar een palace to be.

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved