29-06-2016 - admin

TAKE ME BACK

Lido dei Pirati Puglia (4)

Lido dei Pirati Puglia (3)

Afgelopen week sjeesden we nog van Ugento naar Gallipoli en van Otranto naar Brindisi. Vandaag fiets ik weer gewoon naar een collectiepresentatie op het Westergasterrein. De vakantie in Apulië zit erop, back to reality, werk aan de winkel. Maar, niet zonder terug te blikken op een heerlijke week in Puglia. Op Instagram liet ik mijn favoriete kiekjes al voorbij komen en inmiddels is een vakantie-album zoals dat op deze pagina in de maak. Heerlijk klusje voor het begin van de avond. Als Yasmine in bed ligt, stort ik me nog even op de honderden vakantiefoto’s. Van onze voorjaarsvakantie aan de Franse kust stelde ik al een fotoboek samen, maar dat van Zuid-Italië wordt zo mogelijk drie keer zo dik.

Nooit geweten overigens dat Apulië zo’n prachtige kustlijn heeft. Wanneer we vanuit Ugento, waar we verbleven, langs de kust omhoog reden, kwamen langs de meest idyllische stranden. Porto Cesareo, Punta Prosciutto (wat ik een geweldige naam voor een strand vind, aangezien prosciutto ‘ham’ betekent) en San Pietro in Bevagna. Een azuurblauwe zee, hagelwitte zandstranden en tropische temperaturen; alsof we in de Caribbean aanbeland waren.

Deze kiekjes maakten we bij Lido dei Pirati op ongeveer een uurtje rijden van ons verblijf. Een klein maar práchtig strand, waar het rond het middaguur vol locals zat. We bouwden zandkastelen en namen plaats onder één van de kleurrijke parasols. Yasmine vond de zee nog wat eng, maar ronddobberen op de boot van de Italiaanse strandwacht beviel haar opperbest. We dronken een Derby-drankje speciaal geproduceerd voor de streek Salento, waar we ons bevonden, en peuzelden van een panino al tonno. La dolce fare niente volgens het boekje.

Komend weekend gaan we voor een broodje vis maar weer eens naar het strand van Noordwijk, al is dat toch nét even anders. #takemeback

Lido dei Pirati Puglia (2)

Lido dei Pirati Puglia (1)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved