07-02-2020 - admin

TESSTED: Bar Fisk Amsterdam

Het is donderdag en ik trek mijn nieuwste jurk uit de kast voor een avondje uit. Op het menu: een etentje bij Bar Fisk in de Pijp. Ik heb al veel over het restaurant gehoord en gezien (op social media), dus ik heb zin om het ‘echte Tel Aviv’ eindelijk zelf te gaan ervaren. Om half zeven zijn ik en mijn date de eerste gasten, dus we kunnen nog uit alle tafeltjes kiezen. We nemen plaats aan een tafeltje (high seating) tegenover de bar (die voorzien is van een schubbenstructuur) waar vandaan we ook een kijkje in de open keuken kunnen werpen. Leuk detail: het lampje bij onze tafel is aan een vishengel bevestigd.

Bar Fisk serveert vooral visgerechten, dus als absolute visliefhebber ben ik hier aan het juiste adres. Vanavond krijgen we de ‘full expierence’, waarbij de keuken ons allerlei kleinere gerechtjes van de kaart laat proeven. Zoals een goddelijke geitenkaas ravioli met pijnboompitten, gefrituurde rode mul met chili mayonaise, gerookte forel met mosterdboter en een pannenkoekje met visshaorma. Stuk voor stuk originele, diverse en super smaakvolle gerechtjes met Tel Aviv invloeden.

Bar Fisk AmsterdamDe cocktailkaart van het restaurant is al even indrukwekkend als de menukaart, dus we besluiten ook daar het nodige van te proeven. “We zijn maandenlang bezig geweest met het samenstellen van de ultieme mix van ingrediënten”, vertelt de manager. Ik kies de zoete Basilicious met aardbei, citroen, gin en prosecco, hij de Paloma Mule met tequila en grapefruit. En voor de tweede ronde delen we een Gin Mare gin & tonic en de veel te lekkere, mierzoete Banana Beach Sour met rum, vodka, passievrucht en grapefruit.

Ondertussen zijn we anderhalf uur verder zit het hele restaurant, inclusief alle plekjes aan de bar vol. De crowd bestaat uit een mix van expats, buurtbewoners, studenten en koppeltjes, ook het personeel is internationaal. Er hangt een gezellige, ongedwongen sfeer en alle gasten zijn hier voor een avondvullend programma van food & drinks (geen snelle hap).

Als we denken eigenlijk al niets meer op te kunnen, worden er nog twee nagerechtjes geserveerd; een crème brûlée en een onweerstaanbare lime mint semi freddo. Voorzichtig nemen we een klein hapje. “We moeten het toch op zijn minst even geproefd hebben”. Maar een kwartier later zijn allebei de bordjes leeg. “En dan houd ik niet eens van toetjes”.

Slightly tipsy stappen we tegen tien uur weer op de fiets.
Date night geslaagd.

Bar Fisk is een absolute aanrader voor iedereen die van vis houdt en een keer iets anders wil eten dan Hollandse garnalen cocktail of gegrilde zalm. Een super spot voor een gezellig avondje uit met vrienden, collega’s of je partner.

Bar Fisk
Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam

Openingstijden
Maandag – Vrijdag 18:00 – 01:00
Zondag & Zondag 12:00 – 01:00
 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved