04-03-2014 - admin

TES(S)TED: BAR SPEK IN AMSTERDAM

Bar Spek is deze week aan de beurt in de TESSTED FOOD rubriek. Afgelopen week besprak ik De Bakkerswinkel en deze week blijven we even in Amsterdam-West. Vlak voor de brug, aan de Admiraal de Ruijterweg bevindt zich Bar Spek, een toffe bar slash restaurant. Hier kun je terecht voor koffie met een krantje, een broodje eiersalade in de middag, het populaire spekplankje, een goede steak of de Pizza Tartufella.

BAR SPEK AMSTERDAM TESSTED 4 -2 SM

Bar Spek is ruimer dan je op het eerste gezicht denkt. Behalve de gezellige ruimte met banken, tafeltjes en barkrukken bij binnenkomst zijn er ook achter in de zaak nog volop kleine tafeltjes om eindeloos aan te theeleuten, dineren of borrelen. Het publiek is vrij jong; het zit er vol hippe meiden en knappe gasten (Arie Boomsma kwam er gisteren nog binnenwandelen, ik bedoel maar..), waarvan een deel vaste klant. ’s Zomers op het terras zit je hier heerlijk, pal aan het water. Met recht een Amsterdamse hotspot.

BAR SPEK AMSTERDAM TESSTED 3 -2 SM

Wil je er echt een hapje gaan eten? Even reserveren, want ook hier is het dagelijks volle bak (ja zelfs op een doorsnee dinsdagmiddag).

BAR SPEK AMSTERDAM TESSTED

Baby proof?
Je kunt er met baby wel terecht, maar ze zijn er niet echt op bekerend. Aan het raam bij de waterkant of bij de bank kun je, mits niet te druk, nog wel een kinderwagen kwijt. Er is helaas geen ruimte om je kleintje te verschonen.

Dog proof?
Hondjes zijn er hartstikke welkom. Chubster plofte er meteen neer in de gezellige bank en naast Chub liep er ook nog een trotse teckel rond. Gezelligheid!

BAR SPEK AMSTERDAM TESSTED 5 SM

Bar Spek, Admiraal de Ruijterweg 1, Amsterdam

De website van Bar Spek is heel summier. Voor extra info en de up to date menukaart ga je naar de Bar Spek Facebookpagina.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Foto’s: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved