24-05-2017 - admin

TESSTED: DE PHILIPS LUMEA PRESTIGE – TUSSENSTAND


Philips Lumea 2Portugal, Mallorca, Cannes; de afgelopen twee weken hebben mijn benen tijdens enkele korte trips al volop buiten mogen spelen en ook in het Amsterdamse hangt het begin van de zomer in de lucht. Nog even dan kan de zomergarderobe ook hier full force benut worden en mogen de bandeau tops, ruffle skirts en sandalen definitief uit de kast. Qua beauty preps lig ik in ieder geval op schema. Zoals ik in mijn vorige beautypost al aangaf, ben ik de Philips Lumea Prestige aan het tes(s)ten (inmiddels heb ik het apparaat zo’n vijf weken in gebruik voor armen, benen én gezicht). Voor wie de aanschaf overweegt of benieuwd is naar dit IPL-apparaat (Intense Pulsed Light) hieronder mijn oordeel tot dusver.

Philips Lumea 3

Thuis aan de slag
Om te beginnen vind ik het heel prettig dat ik dit apparaat thuis op elk gewenst moment (ik ga meestal ’s avonds na het douchen aan de slag) kan gebruiken. Dat scheelt me weer een tijdrovend ritje op en neer naar de salon en de techniek, afgeleid van de professionele IPL-technologie die sinds 1994 in salons wordt toegepast, is eenvoudig en effectief voor thuisgebruik. Zelf de discipline opbrengen om volgens planning elke twee weken aan het flitsen te slaan is een tweede, maar daar helpt de app me dan weer bij.

???????????????????????????????

Lastige plekjes
Handig aan de Philips Lumea Prestige (ten opzichte van de vorige Philips Lumea) is dat deze wordt geleverd met vier verschillende gebogen opzetstukjes (voor gezicht, oksels, bikinilijn en lichaam). Dankzij de bolling van deze stukjes kun je lastige plekjes en kleine of grotere oppervlakten eenvoudiger behandelen. Vooral voor mijn gezicht vind ik dit echt een uitkomst, omdat ik veel preciezer te werkt kan gaan en het apparaat veel gemakkelijker contact maakt met bepaalde plekjes. Het verwisselen van de opzetstukjes is eenvoudig en het gebruik ervan spreekt eigenlijk voor zich.

Philips Lumea 5

Flitsrisisco
Moet je tijdens een IPL-behandeling in een salon vaak een beschermingsbril op, met de Philips Lumea, ontwikkeld door dermatologen, loop je dit flitsriscio niet. Het apparaat is, doordat het enkel flitst wanneer het in contact komt met je huid, namelijk extra veilig. Nadat je het behandelingsvenster onder een hoek van 90 graden op je huid hebt geplaatst, wacht je tot het ‘klaar om te flitsen’-lampje brandt en druk op de flitsknop. Heb je nét geen volledig contact met de huid, dan flitst ‘ie ook niet.

Philips Lumea 4

Niet definitief
Goed te weten dat dit apparaat haargroei niet definitief tegen gaat. Met Philips Lumea voorkomen zachte lichtpulsen bij de haarwortel dat haar terug groeit. Onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van een aanzienlijke haarvermindering na slechts drie tot vier tweewekelijkse behandelingen. Echter, om die resultaten te behouden, moet je het apparaat elke 4 tot 8 weken blijven gebruiken.

Tussenstand
Ik heb mijn armen en benen nu 2 keer geflitst en ben ook met mijn gezicht begonnen. Omdat ik vrij veel en vrij donkere haartjes heb, heb ik het idee dat het bij mij wat langer zal duren voordat alle haartjes weg blijven, maar ik merk op mijn armen en benen al een subtiel verschil. Over een paar weken, wanneer ik het apparaat in totaal 8 weken in gebruik heb (het apparaat belooft 92% haarvermindering na 3 behandelingen), zal ik het resultaat écht kunnen beoordelen en mijn definitieve oordeel vellen. Mocht je voor nu al meer willen weten over het gebruik, mijn collega’s van Enfait zijn de Philips Lumea Prestige momenteel ook aan het testen. Hun bevindingen vind je hier.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved