16-03-2020 - admin

Tes(s)ted: Dyson Corrale stijltang

De gloednieuwe Dyson Corrale stijltang

Dyson mag dan ooit (in 1974 om precies te zijn) begonnen zijn met stofzuigers, het merk heeft zich inmiddels ook ontpopt tot onmisbare speler op de beautymarkt. Zowel de Supersonic föhn als de Airwrap styler van Dyson zijn dankzij hun vooruitstrevende technieken gigantische hits onder haarprofessionals, beautybloggers en iedereen die maar een beetje verstand heeft van of kijk heeft op (haar)zaken. Met twee van dergelijke hair styling tools op de markt kon de volgende ‘uitvinding’ natuurlijk niet achter blijven. Daarom introduceert het merk nu de gloednieuwe Dyson Corrale stijltang.

Natural waves dankzij de Dyson Corrale

Ik zeg bewust uitvinding, omdat Dyson wel degelijk iets nieuws brengt op stijltanggebied. We hebben waarschijnlijk allemaal wel één of twee stijltangen in de kast liggen. Toch is Dyson erin geslaagd een nieuwe variant te ontwikkelen, waar je eigenlijk meteen al niet meer zonder kunt.

De Corrale is op het aantal vlakken vooruitstrevend en onderscheidend. Zo is de tang na het opladen ongeveer een half uur snoerloos te gebruiken; ideaal als je on the road nog een kleine touch up aan je kapsel wilt doen of wanneer je in je eigen huis niet zo gebonden wilt zijn aan dat ene stopcontact. Daarnaast heeft de tang flexibele koperen platen die je haarpluk veel beter ‘beetpakken’ zonder dat de helft van de haren alweer langs de zijkanten los schiet. Hierdoor hoef je één bepaalde pluk niet meerdere malen onnodig te verhitten, waardoor je het haar veel minder beschadigd (50% minder haarbreuk). De koperen platen zorgen bovendien voor een mooie glans op het haar. Ook kent de tang een geïntegreerd sensorsysteem dat de temperatuur van de platen 100 keer per seconde checkt om ervoor te zorgen dat de ingestelde temperatuur nooit wordt overschreden. Tot slot heeft de Corrale een aparte vliegtuigmodus, waardoor je hem zonder problemen in je handbagage kunt stoppen.

Afgelopen week was ik bij de officiële lancering van de Dyson Corrale in het Conservatorium hotel. Inmiddels heb ik de stijltang dus een week in huis en heb ik deze uitgebreid kunnen tes(s)ten (op zowel mijn eigen haar als dat van Yasmine). Conclusie: ik wil nooit meer een andere tang. Zeker wanneer je natural waves of een lichte krul in je haar wilt maken, is dit apparaat ontzettend handig. De Corrale is super handzaam en beweegt zich heel soepel over je haar. Niks chiller bovendien dan terwijl je aan het stijlen bent, rustig door je huis heen kunnen banjeren. En dan in mijn achterhoofd ook nog de kennis dat ik iets doe waarmee ik mijn haar beduidend minder schaadt, maakt de Dyson Corrale onmiddellijk de koningin van alle stijltangen, die hier thuis de komende tijd ongetwijfeld overuren gaat maken.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved