28-12-2021 - admin

TESSTED: EEN WEEKENDJE NAAR TEXEL

In de zomer van 2012 was ik er voor het laatst, zo maar voor een dagje strand met mijn toenmalige vriend en mijn vader. Begin deze maand waren we terug! In een nieuwe samenstelling. Ik, Yasmine, Billie en wederom mijn vader reisden af naar Texel voor een winters weekendje uitwapperen. We verbleven op vakantiepark De Krim. Wij met z’n drietjes in een chalet, mijn vader in een eigen hotel chalet iets verderop. Na een dag school kon Yasmine op vrijdagmiddag zo instappen en reden we door naar Den Helder voor de oversteek met de Teso veerboot. Rond 18u checkten we in op het park. Let the weekend begin! 

Het was al de hele week regenachtig, maar zaterdag beloofde een prachtige dag te worden. Ik en de kleintjes stonden in alle vroegte op (nog voor de zon) voor een wandeling richting het strand. En boy did we get lucky. Het werd een picture perfect morning met roze luchten en regenbogen; de vakantiekiekjes voor de komende 9 jaar hadden we alvast in the pocket!

Billie houdt echt van het strand en Texel is überhaupt een prima bestemming om met je hond aan te doen. Meer weten? Lees er over: met je hond naar Texel.

Door naar de volgende activiteit: zwemmen! De Krim heeft een uitgebreid binnen- en buitenzwembad met allerlei glijbanen en Yasmine had net een week haar A-diploma, je snapt: dat werd 1,5 uur waterpret to the max. En van zwemmen krijg je trek, dus we gingen opnieuw richting het strand dit keer voor de lunch. Paal 15 had ons uitgenodigd, een strandpaviljoen met perfect uitzicht op zee (Texel telt in totaal 33 palen). Ze mochten dat weekend nog net open blijven tot 17u, dus het werd een uitgebreide lunch with a view.

Later die middag bezochten we nog enkele toeristische Texelse highlights, zoals de vuurtoren en de bierbrouwerij. Samen met Billie en Yasmine wandelde ik over het beroemde Sommeltjespad, een wandelroute speciaal voor kids, waarbij ze op zoek kunnen naar Sommeltjes (Texelse aardmannetjes). Op het avondprogramma: pizza (afgehaald in de Entertainmenthal op het vakantiepark), Efteling monopoly en Texelse speculaasjes.

Wij zijn er niet aan toe gekomen, maar ook absoluut een aanrader is: Ecomare; een natuurmuseum en zeehondenopvang ineen.

Wil je zelf ook een keer een weekend of midweek naar Texel? Kijk voor uitgebreid overzicht aan activiteiten op zien en doen op Texel. Zeker nu de lockdown in full swing is, is het lekker om even een change of scenery te hebben op één van onze Nederlandse eilanden.

Wij hebben in ieder geval maximaal genoten van ons winterse weekendje weg in eigen land.

 

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved