03-02-2023 - admin

TESSTED: HAPPYHAPPYJOYJOY ZUIDAS

  

Eén van mijn go-to restaurants in Amsterdam is al jarenlang HappyHappyJoyJoy. Ik kwam er met vriendinnen, bestelde mijn favorieten van het menu tijdens de lockdown aan huis en ik tesste hun eigen foodbox met bijgeleverde speciaalbiertjes. Van alle vestigingen was het restaurant aan de Bilderdijkstraat – bij mij om de hoek in West – mijn vaste spot, maar ik schoof met vriendinnen Monique en Tess eerder ook aan bij HappyHappyJoyJoy Downtown (aan de Singel) en HappyHappyJoyJoy aan de Zuidas (George Gershwinplein 1). Toen ik een jaar geleden mijn vriend leerde kennen, bleek HappyHappyJoyJoy ook de ultieme locatie voor een date night. We houden allebei van Asian food en gingen goed op de gezellige, lekker rumoerige vibe, die er in West hing. Het was er altijd druk, dus je moest er op tijd reserveren (zeker net na de lockdown).

Toch was daar in de zomer van 2022 opeens bad news: HappyHappyJoyJoy was failliet. Nog tientallen keren fietsten en scooterden we langs ons vaste stekje. Hoe kon zo’n tof concept het niet overleven? Zonde! Wat we niet meteen wisten, was dat HappyHappyJoyJoy aan de Zuidas een doorstart maakte. Weliswaar niet bij ons om de hoek, maar nog steeds met hetzelfde concept en dezelfde heerlijke gerechtjes. Hoog tijd om samen met mijn liefde deze hotspot te tessten!

We reserveerden afgelopen 21 januari een tafeltje. Op niet zo maar een zaterdag, maar de start van het Chinese Nieuwjaar! Speciaal voor deze gelegenheid hadden ze de kaart dan ook iets aangepast. Als ode aan Het Jaar van het Konijn stond er twee weken lang de speciale Lo Hei salade op het menu. Een salade met allerlei verschillende ingrediënten (elk met een andere betekenis; zo staat wortel voor geluk, radijs voor eeuwige jeugd en rauwe vis voor welvaart) die je zelf moet husselen voor goed geluk (toss-up-for-good-fortune). Hoe hoger je de ingrediënten opgooit, hoe beter het komende jaar er voor je uit zal zien. We husselden wat we konden (we doen niets anders ;-)) en gingen daarna door met onze favorieten op de HHJJ-kaart. Zoals mijn all time favorite: de crispy bao, maar ook de Har Kau (garnalen dumplings) en de Pad Thai Kung met ei en garnalen.

Hoewel de locatie aan de Zuidas het knusse mist van de Bilderdijkstraat (het voelt hier net wat kaler/killer en ook de crowd is er echt anders) zaten we heerlijk cosy in één van de boots (halfronde banken) en hadden we een heerlijke avond. We namen geen toetje, maar probeerden de sake als afsluiter en waren uiteindelijk de laatste gasten die vertrokken. Date night geslaagd!

& Guess what?! De week erna al gingen we al terug. Dit keer met de kids & they loved it! Ze gingen hard op de speciale Japanse watermeloendrankjes, smulden van de noodles, de edamame boontjes en ook de bao’s (“Ik wil ook zo’n hamburger”) gingen erin als zoete broodjes. Ideaal is dat het bij deze locatie niet zo crowded is als het bij HHJJ in de stad vroeger was. Er is altijd wel een plekje en je kunt er heerlijk rustig een Aziatisch vorkje ehh.. stokje prikken. Zelfs voor karaoke, events en kinderverjaardagen kun je bij HHJJ aan de Zuidas terecht. Dus heb ik maar één conclusie: we will be back!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved