17-11-2022 - admin

TESSTED: whisky o’clock in Hotel L’Europe


Toegeven, het is een drankje dat ik en de meeste van mijn girls normaal gesproken niet heel snel puur bestellen. We’re talking whisky here. Maar vraag je me op dinsdagavond (#goinguponatuesday) mee uit naar Hotel L’Europe voor een whisky en dining experience, dan kan ik er aan het einde van de avond zo maar heel anders in staan..

  Slow sippin
Zo namen ik, mijn vriend en collega journalisten afgelopen dinsdagavond plaats in de Spiegelzaal van L’Europe om de gloednieuwe whisky van Dalmore, Luminary No.1, te proeven. Eerst als cocktail gecombineerd met sushi als starter, later in combinatie met beef teriyaki en bimi en tot slot in de puurste vorm met een dekseltje op het glas om de alcohol niet te laten vervliegen (hallo: 46,8%, pheww!).

Design collab
Bijzonder aan The Luminary No.1 is dat het een serie zeldzame single malt whisky’s is, ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde architect Kengo Kuma en diens protégé Maurizio Mucciola. Een collab met talloze Japanse en Italiaanse referenties, die terug te zien zijn in het design van de verpakking; de doos en dat van de luxe flessen. In totaal zullen er drie design edities uit voort komen, telkens ontworpen door een ander ontwerptalent. Na deze fonkelnieuwe No.1 volgen later dit jaar nog The Rare en The Collectible.

Another day at the office
Maar hoe zeer ik ook van goede packaging houd, de inhoud moet het uiteindelijk natuurlijk doen en deze whisky viel in de smaak. Hoewel ik lang heb gedaan over mijn laatste pure glaasje (slow sippin’) kun je mij voortaan best bellen voor een whisky o’clock. En op dinsdagnacht al dan niet met een Luminary te veel op, het licht uitdoen in L’Europe is nog eens een welkome onderbreking van de (werk)week.

Cheers, of, zoals we van de Schotse founders leerden: Slàinte!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved