04-09-2013 - admin

TICKET TO THE TROPICS

Curacao column

Mocht je denken dat ik met zes maanden zwangerschap wat gas terug neem en extra veel op mijn gat zit, het tegendeel is waar. De komende weken worden onbedoeld de drukste van het hele jaar. De ene magazine deadline na de ander, tal van samenwerkingen en campagnes voor mijn site en het nieuwe fashion week seizoen dat deze week van start gaat. Bovendien gaan het kleintje en ik tussendoor ook nog op reis. Niet zomaar even naar Londen of Parijs, Curaçao is de bestemming.

Opwarmertje
Tegen de goedbedoelde adviezen van vriendin J. (“Straks krijg je complicaties”, “Je mag dan niet eens zonder dokterverklaring vliegen” en “Het is er toch veel te warm!”) in stap ik straks in het vliegtuig naar het Caribische eiland, waar september met een gemiddelde temperatuur van 33 graden de warmste maand van het jaar is (tropisch chillen geblazen!). Een laatste weekje zon, zee en strand, een heerlijk opwarmertje voordat mijn “rustige” leventje straks totaal op z’n kop staat en we samen de Hollandse winter in duiken.

Lekker luieren
Lekker luieren voordat het échte (poep)luieren begint. Alhoewel.., er staat een uitdagend programma op de planning om aan te tonen dat Curaçao meer in huis heeft dan utopische stranden. Ik word ondergedompeld in de Antilliaanse mode! Een ontmoeting met een lokale sieradenontwerpster, een shopping excursie over het eiland en een bezoek aan de allereerste Curaçao Gay Pride (zouden de homoheren hier lak aan alles hebben en leer met tropisch palmbomenprintje dragen?). Om over kokosnoten maar te zwijgen…

Subtropisch zwangerschapsbadpak
Verder op het programma: pampersessies (nee, nog geen luiers!!) bij een Welness Resort, “Clubben in Club Bermuda” en de nieuwste watersporttrend “flyboarden”, die ik en mijn (dan) zevenmaandenbuik hoogstwaarschijnlijk aan ons voorbij laten gaan. Ik kijk, gehuld in een stijlvol, subtropisch zwangerschapsbadpak en virgin cocktail (ach ja, het moet een naam hebben), wel toe vanaf de kant. Want hoe leuk meters boven de Caribische zee, ondersteboven door de lucht vliegen me ook lijkt, je kunt ook overdrijven natuurlijk. En ze hebben vast geen tweepersoonsplankjes, dus het kleintje en ik laten ons gewoon lekker tropisch pamperen, (hè) dushi.

Column geschreven in opdracht van LINDA.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved