26-02-2014 - admin

TOCH EEN TWEELING

Een nieuwe column over honden en baby’s; toch een tweeling..

toch een tweeling (5)

On repeat
Als ik me om 15.00u een keer aangekleed heb, ben ik tegenwoordig al blij. Sinds de komst van kleine Yasmine zijn mijn dagen gevuld met zorgen en moederen. Keer twee, want met puppy Chubster van vijf maanden erbij is het toch net alsof ik een tweeling heb. Plasjes, flesjes, speeltjes, poepjes, luiers, wasjes, brokjes en dat zo’n paar keer per dag on repeat. Met baby in de draagzak en het hondje op de arm (halsbrekende toeren!) de trap af om naar buiten te gaan.. Mijn handen (letterlijk) zó vol, ik zou er bijna een dog/babysitter voor inhuren.

Maxi

Puppy loves poepluiers
Behalve veel werk zorgen de twee kleintjes ook voor hilarische taferelen en dagelijkse twin peaks. Regelmatig maken ze dezelfde piepende geluidjes (Was dat nu de hond of de baby?).Vallende speentjes, poepluiers en vieze rompertjes verdwijnen stuk voor stuk als jachttrofee  in Chubster’s mandje (Apport!). De Maxi-Cosi blijkt niet alleen nice & cosy voor baby’s en wanneer Yasmine de fles krijgt, komt Chubster steevast óok op je schoot zitten (of dat nu past of niet).

toch een tweeling (2)

New kid on the block
Dat een New kid on the block zo ook zijn dark sides meebrengt, heeft Chubby echter ook ervaren. Ze begrijpt er niets van dat wij midden in de nacht telkens de woonkamer binnen komen en in de weer gaan met flesjes en baby ? (Is het nú al weer tijd om uitgelaten te worden?) Als wij allesbehalve uitgelaten en hondsmoe terug naar bed strompelen, zit zij weer klaarwakker in het midden van de kamer (Hoezo moet ik nu weer gaan slapen?  Let’s roll, boys…). Gevolg: een volledig ontregelde pup, plasjes in de woonkamer en gebrek aan eetlust in de ochtend (Ziélig!).

toch een tweeling (3)

Protestacties
Uit protest (of omdat ze een puber pug wordt) breekt Chubby thuis regelmatig de kiet af. Alles waar ze bij kan, wordt finaal gesloopt. Niets blijft gespaard wanneer ze in een rotvaart door het huis sjeest (dus toch een vandaeltje?). Zo hebben haar pied-de-poule mandje en de bankkussens onlangs het leven gelaten, evenals mijn sloffen, panterprint vest en favoriete wollen wintershawl. Hondsbrutaal van die kleine rascal, maar ja…wie wind zaait, zal storm oogsten…

1. IMG_5300


Slapende honden..
Of Chubster door heeft dat Yasmine een blijvertje is, vraag ik me af en oog voor het hondje heeft Yasje nog totaal niet, maar langzaam laten we de twee aan elkaar wennen. Nieuwsgierig komt Chubby bij de baby snuffelen (Hoezo komt daar geluid uit?!), al moeten we haar afremmen als ze Yasmine’s oogbal (!) neigt te gaan likken (kennelijk een typisch hondending). Alleen als Chub slaperig genoeg is, leggen we Yasje tegen haar aan, zodat ze samen kunnen ‘chillen’.

toch een tweeling (4)

Best buddies
Het mag nu nog wat onwennig zijn, reken maar dat die twee straks beste maatjes worden. Ik kan in ieder geval niet wachten tot Yasje groot genoeg is om écht met Chubby te spelen. Aan haar krulstaart door de kamer, dat zal haar leren, de sloper! (Alleen…van wie is dan de krulstaart…? )

 Wist je dat Chubster haar eigen instagram account heeft?
Je kunt haar volgen onder @itschubster

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved