16-01-2017 - admin

Trend alert: de camouflage print

Wie had gedacht dat ik nog eens wild zou worden van de camouflage print? Toch ben ik geïnspireerd en wordt camo cool, de look du moment, het komende seizoen zo mogelijk een nog grotere trend. Kijk er de SS2017 collecties van Dries van Noten (mannemode), Givenchy (mannemode) en Marc Jacobs (damesmode) maar op na.

Afgelopen seizoen was het Dries van Noten die de – door velen als tikkie ordi bestempelde – panterprint tot het nieuwe zwart omtoverde. Een geraffineerde stijltruc die hij met de licht tacky camouflage print wellicht weer uithaalt. Want zeg nou zelf, een camouflage print jasje gedragen op een grafisch geprinte broek (meest rechter foto hierboven) ademt toch gevoel voor stijl? Commando stijl, that is!

Ook in celebland is het al camo wat de klok slaat. Google de paparazzi beelden van cool kids Kanye, Pharrel Williams, Harry Styles, Bella Hadid en Rihanna er maar bij.

In ieder geval is het camouflage jack niet langer enkel voorbehouden aan festivalbezoekjes. Bomber jacks, teddy coats en double breasted jasjes met de print zijn, op de juiste manier gestyled, het toonbeeld van urban elegantie en doen daardoor prima dienst bij semi formele gelegenheden. De camo gecombineerd met andere prints (een blauw/wit streepje) getuigt van lef en klasse en staat wat mij betreft voor het modegevoel van SS2017. Al kun je je nu natuurlijk al uitleven met deze voorjaarstrend. Een trend, die je ondanks zijn oorspronkelijk doel, laat opvallen in plaats van wegvallen.

A trend that will make you stand out, not blend in.

 

CAMOUFLAGE COAT 2 sm

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved