05-09-2018 - admin

TREND: LOGOMANIA

img.php

Afbeelding: Peter Stigter

Op je borst, in je nek, om of op je hoofd, in je oren, om je middel, over je schouder, om je pols, aan je voeten, om je vingers; wie zich overgeeft aan de huidige logomania trend laat geen plek onbenut om zijn favoriete labels te promoten. En hoewel de jaren negentig trend al enkele seizoenen breed vertegenwoordigd is, neem het aantal zichtbare logo’s alleen maar toe. Een reactie op wat er zich op politiek en econimisch vlak afspeelt.

Gucci zette de trend seizoenen geleden al, maar nu storten alle grote modehuizen zich op extra branding van hun designs. Zo bliezen onder andere Burberry en Fendi (met groot succes, de FF print is een ware hit) hun wereldberoemde logoprints nieuw leven in.

Ook Versace, Prada, Armani en Off White zetten voor komend najaar volop in op logo’s en branding. En geef ze eens ongelijk! Alles met een merkje verkoopt momenteel als warme broodjes. We want to show off, laten zien waar we op modegebied voor staan. Een zoektocht naar herkenbaarheid en een manier om de wereld te laten zien dat we niet alleen zijn.

Tassen, sweaters, T-shirts en dames schoenen zijn logo items bij uitstek. Een paar sneakers met afneembare Gucci strass patch, de extreem populaire Tripple S sneaker van Balenciaga, een paar branded enkellaarsjes van Guess of toch de VLTN bikerboots.

Logo a gogo!
Ben jij klaar voor het nieuwe modeseizoen?

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved