25-09-2012 - admin

Trendsetters aan boord

Nieuwe LINDA. Column

Enorme oorbellen, getatoeëerde gezichten, tropische prints, felle kleurcombinaties, grove slavenarmbanden en nomadische hoofdsluiers: mijn New York Fashion Week avontuur begon vorige week al tijdens het boarden.

In mijn vlucht naar The Big Apple zaten namelijk niet alleen keurige zakenmannen en modejournalisten. Nee, ook een volledige Afrikaanse stam uit de buurt van Nairobi was op weg naar de JFK luchthaven, waardoor ik aan boord al mijn ogen uitkeek.

Rechtstreeks uit een campagne
De familie had duidelijk geen cent te makken, toch zagen ze er stuk voor stuk inspirerender uit dan de meeste stijliconen, die ik kan bedenken. De drie dames naast me leken in hun diepgekleurde kaftans in olijfgroen, fuchsia en mosterd rechtstreeks uit de campagne van een groot modelabel weggelopen. Een oudere vrouw schuin voor mij gekleed in een kleurrijk paillettenpak met ton sur ton hoofddoek zou een ware hit zijn tussen de Westerse goed geklede dames op de Advanced Style blog. Zelfs de mannen zouden de meest gekiekte streetstylesensaties het nakijken geven met hun wijdvallende exotisch geprinte sets. Ik liet mijn entertainment systeem voor wat het was en keek gedurende de rest van de vlucht geboeid naar alle kleurenpracht om me heen.

Volgend jaar zomer
De Afrikaanse invloeden aan boord bleken achteraf een voorbode van de zomertrends (voor volgend jaar zomer), die ik tijdens de modeshows zag. Bij Diane von Furstenberg spotte ik de diepgetinte kaftans en enorme sieraden. Altuzarra gaf de modellen gewikkeld in printshawls een ware nomadenlook. Zac Posen voorzag zijn looks van grove etnische sieraden en de modellen bij Mara Hoffman stalen de show in een reeks druk geprinte maxi-jurken.

Inspiratiebronnen
Nu vormt Afrika wel vaker een inspiratiebron voor ontwerpers en het was ook zeker niet de enige trend, die ik tijdens de fashion week heb gespot, maar tijdens mijn aanstaande vlucht naar Amsterdam houd ik pen en papier in de aanslag. Eens kijken wat voor najaarstrends ik op de terugvlucht kan spotten.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved