03-02-2013 - admin

NOOIT MEER EEN NAT PAK

Stijlvol de regen trotseren, blijft een hele kunst, daar deed ik eerder al een boekje over open in mijn column De Regenjas. Wanneer de tijd het toestaat, is het daarom soms slimmer gewoon even te wachten tot de bui overgaat. Of het regent en hoe lang de bui nog aanhoudt, vertelt de nieuwste app ‘Druppel’.

Onnodig nat pak
Nooit meer onnodig een nat pak wanneer je op de fiets naar kantoor gaat of een balletje wilt slaan op de tennisbaan, want met deze applicatie kun je tot op de minuut precies zien óf en hoelang het nog regent op jouw locatie.

Succes-app
Je zou denken dat in ons regenachtige landje zo ongeveer alles met betrekking tot het weer wel was uitgevonden. Toch blijkt er veel behoefte aan de Druppel-app van de mannen van Coqtail. De heren ontwikkelden de minimalistische app in eerste instantie voor intern gebruik, maar inmiddels is de applicatie met dertienduizend downloads in slechts enkele weken tijd een absolute hit.

Zo werkt het
Zo simpel als de naam van de applicatie is, zo eenvoudig werkt Druppel in de praktijk. De app bevat slechts één scherm. Wordt er binnen de komende twee uur regen verwacht dan is dit tot op de minuut nauwkeurig zichtbaar op dat scherm. Is het de komende twee uur droog? Dan schijnt de zon op hetzelfde scherm. Nooit meer van de regen in de drup dus en een potje golf of tennis is nog gemakkelijker in te plannen. Handig is bovendien de Social Share Tool waarmee je jouw vrienden onmiddellijk op de hoogte kunt brengen van een eventueel naderende stortbui.

Download Druppel
Druppel is gratis te downloaden voor iPhone, iOS 5.0+.

Foto: Pinterest

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved