25-03-2022 - admin

Van rond naar vierkant: dit zijn de zonnebrillentrends van 2022

Zonnebrillentrends komen en gaan om de zoveel jaar. Ze ontstaan op straat (op de neuzen van celebs en influencers), op de catwalk of doordat bepaalde vintage modellen opeens opnieuw worden opgepikt door trendsetters/forecasters. Voor het nieuwe seizoen staat er ook weer een aantal kakelverse modelletjes te trappelen om in het zonlicht te treden. We bespreken de belangrijkste zonnebrillentrends voor de zomer van 2022!

Sporty Chic
Maak een rondje op het Instagram account van Kim Kardashian en je ziet niets anders dan compacte, rechthoekige, sporty Balenciaga zonnebrillen. Een nieuwe trend, waar we best even aan moesten wennen, maar die we zeker gaan rocken de komende maanden.

Hoe groter, hoe beter
Deze trend is eigenlijk niet nieuw, want vorig jaar waren oversized zonnebrillen ook al erg populair. De jaren zeventig look is eigenlijk al jaren een ding. Wel nieuw is de comeback van de ‘shield sunglasses’ of ‘mask sunglasses’; enorme zonnebrillen zonder montuur gezien in de nieuwe collectie van Versace. Een vleugje nineties maar dan met een 2022 touch up. Houd jij van een statement zonnebril? Dan ga je deze trend helemaal geweldig vinden!

Van rond naar vierkant
Een van de nieuwste trends is de keuze voor vierkante glazen, zoals gezien tussen deze Gucci zonnebrillen. Zo groot, vierkant en chunky moet wel enigszins bij de vorm van je gezicht passen. Probeer deze brillen dus eerst uit, voordat je er zo’n groot bedrag voor neerlegt. Heb je een echt (zonne)brillenhoofd? Dan staat elk model jou waarschijnlijk fantastisch.

Glazen in felle kleuren
Een andere trend die we spotten zijn de zonnebrillen met gekleurde glazen. Niet bruin, niet zwart, maar van alles wat. Oranje, gele en groen gekleurde glazen, maar ook paarse, blauwe of roze glazen passen binnen deze trend. Er zijn zelfs zonnebrillen met neonkleurige glazen. Het lijkt er naar uit te zien dat dit jaar op gebied van kleur alles mogelijk is. Heel licht zonder montuur (rimless) of juist met een stevig zwart frame. Wil jij een fashion statement maken? Dan zijn gekleurde glazen the way to go!

Metalen frame
Een trend die we vaker zien bij zonnebrillen voor mannen is de zonnebril met het metalen frame. Ook bij de zonnebrillen voor dames is deze trend nu gezet. Je ziet steeds meer zonnebrillen, zoals de Oakley zonnebril, met een stalen frame. Stijlvol en stoer. Je kunt zelf je stalen frame combineren met gekleurde, grote glazen. Zo voldoe je direct aan 3 van de 4 nieuwe trends. Of je dan geen trendsetter bent; zie ze kijken!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved