06-02-2021 - admin

WESPENOVERLAST

Binnenkort een dagje of weekend weg? Wat dacht je van Groningen als bestemming. De stad is veelzijdig en heeft veel te bieden. Van een levendig centrum tot mooie ongerepte natuur. Groningen is zelfs uitgeroepen tot de gelukkigste stad van Nederland. Bij een dagje weg hoort natuurlijk wat lekkers. Een broodje voor onderweg, een blikje drinken to go en een ijsje in een parkje. De horeca mag dan dicht zijn, gelukkig is er nog allerlei lekkers af te halen bij je favoriete winkels en restaurants. Eén klein nadeel: in alle rust genieten van je snack kan in de zomermaanden nog wel eens verstoord worden door de vele wespen in de stad. Ook zij zijn dol op Groningen en komen in de warme zomermaanden naar het centrum om voedsel te vinden.

Wespennesten in natuurgebieden
De veelzijdigheid van Groningen wordt niet alleen door de mens gewaardeerd. Ook de wespen kunnen hun geluk niet op in deze veelzijdige stad. In het stadscentrum kunnen ze zich namelijk tegoed doen aan allerlei lekkernijen. En de mooie natuurgebieden zijn dé perfecte plek voor het bouwen van een nest. De wespen bevinden zich dus overal in de stad. Dat kan vervelend zijn voor bezoekers, maar ook voor de lokale ondernemers. Ben jij een ondernemer en merk je dat de wespenoverlast de klanten wegjaagt? Schakel dan wespenbestrijding Groningen in!

Veiligheid voorop
Ga je de natuur in blijf dan zo ver mogelijk bij wespennesten uit de buurt. Kom je in hun leefgebied dan is de kans alleen maar groter dat ze op jouw voedsel afkomen en is de kans om gestoken te worden aanwezig. Heb je een wespennest gespot in een druk leefgebied? Laat wespenbestrijding Groningen ernaar kijken en ervoor zorgen dat de situatie zo veilig mogelijk wordt opgelost.

Hoe werkt de bestrijding precies?
Natuurlijk hoeven wespennesten niet overal klakkeloos te worden verwijderd. Ook in Groningen streeft men ernaar zo veel mogelijk in balans met de natuur te leven. Wespen zijn een onderdeel van de natuur en vervullen ook daadwerkelijk een functie binnen het ecologische systeem. Ze jagen wespen bijvoorbeeld op luizen en rupsen. Ze voorkomen hiermee dat planten volledig aangetast worden door het kleine ongedierte. Wespen zijn voor het behoud van de planten dus belangrijk. Daarom wordt er enkel ingegrepen en over gegaan op het bestrijden van insecten als wespen een leefsituatie onveilig maken. Heb je bijvoorbeeld een wespennest in de tuin of in jouw woning? Dan is het zaak dat deze verwijderd wordt. Wespen kunnen voor de mens gevaarlijk zijn. De bestrijding van een wespennest in jouw directe leefomgeving is met het oog op jouw veiligheid dan dus noodzakelijk.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved