28-11-2012 - admin

Wie de laars past…

Nieuwe lieslaarzen

“Schatje, je moet wel realistisch blijven”, zei mijn vriend toen ik hem vol trots mijn nieuwste paar laarzen toonde. “Als je klein bent, ben je klein”, voegde hij eraan toe. Een waarheid als een koe, maar niet bepaald de reactie die ik van hem had verwacht.

Super Sample Sale
Voor dag en dauw was ik die dag opgestaan en naar de tijdelijke pop-up store van United Nude gefietst. Slechts één keer per jaar houdt het architectonische schoenenlabel een Super Sample Sale, die ik beslist niet aan me voorbij wilde laten gaan.

Ellenbogenwerk
In alle vroegte had ik in de rij gestaan en oneindig lange tafels met de meest uitgesproken schoenen bekeken én gepast. Brogueschoenen met blokhak, pumps met lijntjes in alle kleuren van de regenboog en uiteindelijk ook een paar zwarte lieslaarzen in mijn maat. Dit alles uiteraard niet zonder slag of stoot, maar na wat ellenbogenwerk ging het van een leien ehmm.. hakje.

Bureaustoelhak
De hoge laarzen zaten perfect en voor iemand die niet op hoge hakken kan lopen, stapte ik er aardig vlot mee in de rondte. Ze waren dan wel niet spotgoedkoop, redenen genoeg om dit paar aan te schaffen. Zwart raakt immers nooit uit de mode, de bureaustoelhak gaf ze die typische United Nude twist en laarzen boven de knie zijn toevallig dé wintertrend van 2012/2013. Verder leken de XL creaties me nog een aardig uitdaging voor de Sint. Bovendien, bedacht ik me, deed ik in ieder geval mijn vriend er een groot plezier mee, want wat wáren ze sexy.

Heel kort rokje
Maar vriendlief bleek allerminst onder de indruk. “Die laarzen zijn niet voor jou gemaakt”, ging hij nog even verder. Zelfs mijn idee om de United Nudes met een heel kort rokje te dragen, zag hij niet zitten. Die avond stuurde hij vriendin L., die voor platte brogues was gegaan en een kop groter is dan ik, tot overmaat van ramp een bericht of ze haar schoenen niet met die van mij wilde ruilen (had ik nou maar lease-laarzen genomen..).

Tot mijn oksels
Geen haar op mijn hoofd die daar over peinst. Ik mag dan slechts 1.64m lang (ehh..kort) zijn, deze winter rock ik mijn lieslaarzen, al komen ze tot mijn oksels. Wedden dat het complimentjes zal regenen?! En ach, sinds wanneer luister ik überhaupt naar de modemening van mijn vriend. Die lap ik mooi aan mijn lieslaars. These boots are made for walking!

Ook naar de United Nude Super Sample Sale? Nog tot en met 11 december (van 10.00 tot 19.00 uur) is de pop-up store aan de Nieuwezijds Voorburgwal 262, te Amsterdam geopend.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved