09-10-2018 - admin

Winde Rienstra ontwerpt couture van whiskyvaten

unnamed

Een couturestuk gemaakt van het hout van whiskyvaten. Waarschijnlijk niet het meest comfortabele fashion item maar absoluut statement making. Het is de creatie van Winde Rienstra, met wie whiskymerk The Balvenie een samenwerking aanging. Het ontwerp wordt tentoongesteld in Bar The Tailor van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, waar je uiteraard ook terecht kunt voor een glaasje van The Balvenie.

Winde over haar couturecreatie: “De jurk die ik heb ontworpen is opgebouwd uit onderdelen van whiskyvaten, de duigen zijn zo verzaagd en bewerkt dat er een prachtig lijnenspel ontstaat in het ontwerp. Ik werd enorm aangetrokken door de verkleuringen van de hoepels op de duigen, de roest geeft een bijzondere tekening aan het hout. Toen ik dat zag wist ik dat ik daar iets mee wilde doen. Ik werk vanuit het materiaal, ik kijk en voel en ga dan op zoek naar de vorm die ik het ontwerp wil geven. Het was een enorme uitdaging om van een vat, dat heel robuust en zwaar is, een elegant, modern en subtiel ontwerp te maken, maar die uitdaging is juist waar ik enthousiast van wordt. Ik vind het heel bijzonder dat The Balvenie zo ambachtelijk te werk gaat, dat spreekt mij enorm aan, zo’n oud ambacht in deze moderne tijd, dat is een contrast dat ik graag wilde laten zien in de performance”, aldus Winde.

Alles over het productieproces van zowel de Balvenie whisky als Winde’s creatie zie je in deze clip, een inspirerend stukje storytelling.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved