07-03-2013 - admin

WORK IN LA


Meer dan celebs spotten
“Wat doe je daar dan?”, is de afgelopen twee maanden de meest gestelde vraag op Social Media. Want een paar maanden L.A. klinkt natuurlijk heerlijk, maar hoe ga je daar overleven? Er moet toch (glutenvrij, biologisch verantwoord, zie vorige LA food diary) brood op de plank. En ik heb geen rijke familie, die me sponsort, of een loaded boyfriend, die me onderhoudt (gelukkig niet zeg!). Dus staan mijn drie maanden in Los Angeles naast een hoop ontdekken, fotograferen, overwinteren, celebspotten en beleven in het teken van hard werken. Niet als aspiring actress of wannabe model (zoals velen), maar ‘gewoon’ als modejournaliste. De afgelopen maanden heb ik daarom voor tal van Nederlandse opdrachtgevers gewerkt.

Gewoon via Skype
Voor Grazia interviewde ik vijf fashion week gangers. Ik benaderde hen via mail/Facebook en de interviews hielden we vervolgens gewoon via Skype. Voor Team Peter Stigter doe ik op afstand verslag van de modeshows in New York, Parijs en Milaan. Vanuit West-Hollywood bekijk ik een groot deel van de shows via de livestream, via social media lees ik de laatste inside information en tegen de tijd dat Nederland weer wakker is, heb ik alles online staan.

Heet nieuws
Voor Grazia.nl werk ik in de weekenden aan de laatste nieuwtjes. Hierbij komt het tijdverschil van negen uur vaak mooi van pas, want hot news als de break up van Britney of de zwangerschap van Kim K. kon ik daardoor mooi als eerste online zetten. Voor LINDA. schrijf ik mijn wekelijkse column, zoals ik dat altijd al deed. En nu de nieuwe LINDA. MODE weer in de winkels ligt, deel ik tevens dagelijks het laatste modenieuws met de bezoekers van de LINDA. site.

Trots op Tessted
Verder werk ik aan een aantal leuke klussen voor de nieuwe ByDanie Style Guide, Fashion.blog.nl, Hunkemöller en Zalando. Bovendien is mijn eigen website in full force. Met een nieuw design, meer nieuws en volop LA-streetstyle looks, – travel input -inspiratie en -diaries is de website sinds mijn verblijf in Hollywood ontzettend gegroeid en ben ik stiekem best een beetje trots.

LA labels
In Los Angeles bevinden zich tot slot enkele hoofdkantoren van modelabels als American Apparel, Paige en Toms waaraan ik de komende periode een bezoekje ga brengen voor een behind the scenes report. Ook heeft de uit Nederland afkomstige Touriya Vaughan (voormalig model en actrice) hier in West-Hollywood haar eigen PR-bureau THV PR (met prachtige Nederlandse merken als ILJA, Marlies Dekkers en Claes Iversen) waar ik me de afgelopen tijd voor heb ingezet.

Negen uur tijdverschil; lekker rustig
Met een supersnelle wifi verbinding in mijn appartement, een Amerikaans telefoonnummer inclusief onbeperkt internet, mijn Macbook, drie verschillende camera’s en een rental car is als modejournaliste werken vanuit LA een koud kunstje. Het is vooral rekening houden met het tijdverschil, maar dat went snel. ’s Ochtends vroeg behandel ik mijn mailtjes en eventuele telefoontjes en de rest van de dag is het heerlijk rustig. Kan ik overdag mooi op pad om streetstyle foto’s te schieten zonder dat mijn mailbox overloopt.

Nog een paar weken LA en dan weer aan de slag voor nieuwe Nederlandse opdrachtgevers.

Benieuwd hoe het er hier in the City of Angels aan toe gaat? Op Instagram en Twitter deel ik dagelijks mijn favoriete LA-momenten.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op NSMBL.nl.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved