16-12-2021 - admin

Zo ga je duurzaam met suède en leer om

Langzaam daalt gelukkig het besef bij meer mensen in dat we niet oneindig spullen kunnen blijven kopen. Of het nu gaat om kleding, apparatuur of interieur; beetje bij beetje zien we (weer) in dat het veel slimmer is om te investeren in kwaliteit en om spullen te kopen die (een leven) lang mee gaan. Duurzame keuzes dus!

Onderdeel van deze bewustwording is dat we ook wat zuiniger met onze spullen omgaan. Een fietsband kan prima nog een keer worden geplakt. Een printer die je niet meteen aan de praat krijgt, hoeft heus niet direct te worden afgeschreven. Een spijkerbroek met gat erin kun je keurig dicht stikken (of het fashionably ‘destroyed denim’ noemen). En een bank of schoen met een vlek erin kun je heel goed behandelen.

Voor dat laatste probleem zijn er namelijk tal van leer- en suèdebehandelingen. Ook zijn er verschillende soorten verf om een beschadiging weg te werken. Of het nu om je bank, je schoenen, je tas of je jas gaat, je kunt elk item ‘fixen’ met een speciale Angelus verf. Wanneer de kleur vervaagd is of je kunt het leer verven wanneer het leer kapot is gegaan. Je kunt zelfs je volledige bank een andere kleur geven met deze verf.

Bij het verven van leer is het belangrijk dat je weet welk soort leer het is. Ook moet het echt leer zijn. Let hier dus goed op voordat je aan de gang gaat. De verf pakt namelijk niet op nep leer. Een aantal voorbeelden van echt leer zijn: Aniline leer, Semi-aniline leer en Gedekverfd leer.

Net als leer verven kun je ook heel goed suède schoenen verven, een suède bank verven, een suède jas verven enz. Suède is echter wel een hele andere stof dan leer. Aan de stof kan vuil, modder of zand vast plakken. Voordat je aan de gang gaat met het verven van suède schoenen is het belangrijk dat je de schoenen goed schoon maakt (veters eruit, zool of hak afplakken en vuil verwijderen met een borstel). Maak jouw item weer als nieuw met de Angelus verf. Succes!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved