13-05-2016 - admin

Zo geef je kleur aan je interieur: 5 tips

FEST-Amsterdam-by-On-a-hazy-morning-HR-44-1024x682

FEST Amsterdam opende onlangs een nieuwe winkel aan de Amsterdamse van Woustraat. Een geweldig hoekpand in de Amsterdamse Pijp waar de meubels en woonaccessoires van het interieurlabel er uiterst knap bij liggen. Bij het zien van de roze bank was ik al gelijk verkocht. Maar het tofst aan FEST is misschien nog wel de manier waarop ze een volledige ruimte met kleur aankleden. Ik vroeg oprichtster Femke Furnée daarom haar advies te delen voor het gebruik van kleur in interieur. Hieronder haar ultieme tips voor kleurgebruik in huis, van FEST voor TESSTED:

 1. Lef
  Kleuren in je huis hebben een enorm effect op de ruimte, maar ook op jouw eigen gevoel. Met kleur in je interieur hoef je nooit bescheiden te zijn. Alles draait om de juiste balans en een beetje lef. Het ergste wat kan gebeuren is dat je je muur nog een keer moet schilderen.
 2. Totaalplaatje
  Kijk als je een kleur toepast in de ene ruimte eerst een naar welke kleur je in de opvolgende ruimte gaat gebruiken. Kun je de kleur bijvoorbeeld zien door een deur of raam? Daarmee kun je spelen in het totaalbeeld. Maar ook de lichtval in huis is heel bepalend voor de sfeer. In een ruimte met veel ramen en zonlicht zien kleuren er heel anders uit dan in een donkere ruimte. Probeer daarom eerst een goed beeld te krijgen van hoe de ruimte ‘voelt’.
 3. Out of the box
  Bij een kleur in huis denk je al snel aan het verven van een muur of één specifiek deel (de schouw bijvoorbeeld) van de ruimte, netjes tot aan de randjes geschilderd. Maar je kunt juist de architectuur van je huis benadrukken (of verzachten) door ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Je kunt bijvoorbeeld een extra baan schilderen bij de samenkomst van twee muren of een gedeelte van de vloer of plafond meepakken. Ook met meubels kun je een heleboel kleur toevoegen. De bank heeft bijvoorbeeld een hele prominente plek in je huis, dus door deze een spetterende kleur te geven, krijgt de ruimte echt een boost.
 4. Tegengas
  Heb je een diepe kleur in je huis toegepast? Door een zachte toon toe te voegen bied je de intensiteit van alle kleuren een beetje tegengas. Andersom geldt het natuurlijk ook dat je met een sterk aanwezige accentkleur jouw grijze bank of lichte muren wat spannender kunt maken. Een knalgele bank kun je bijvoorbeeld combineren met luchtige kleuren als blauw, grijs en nude. Op een grijze bank kan je juist lekker knallen met levendige tinten als rood, okergeel of paars. Verzamel accessoires waarmee je kunt afwisselen en steeds een andere sfeer creëert.
 5. Balans
  De kleur balanceren kan door diepe aanwezige kleuren te combineren met milde tonen. Je kunt met de meer uitgesproken kleuren een statement maken door ze in felle tinten op de muur te gebruiken. Met de milde tonen kun je een uitgebalanceerd en rustig interieur creëren. Denk eraan dat kleur niet alleen maar sfeer schept, het geeft ook een idee over de afmetingen van een kamer.

FEST-Amsterdam-by-On-a-hazy-morning-HR-27-1024x682

FEST, Van Woustraat 111, Amsterdam

FEST-Amsterdam-16_avenue_2-767x1024 FEST-Amsterdam-16_avenue-myato-767x1024 FEST-Amsterdam-16_dunbar_1-767x1024 FEST-Amsterdam-16_dunbar_3-768x1024

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved