20-11-2021 - admin

Zo houd je je meubels langer mooi

De laatste jaren heb ik vaker geïnvesteerd in kwalitatieve interieur items. Dag duizend in een dozijn Ikea pieces, hallo duurzame meubels. Een marmeren salontafel van Zuiver, een walnoothouten eettafel van Made, voor sommigen nog steeds peanuts, maar voor mij al een hele upgrade. Als ik nu iets aanschaf, is het een item, waar ik lange tijd mee hoop te kunnen doen (zowel op het gebied van interieur en mode). Kwalitatief en niet te trendgevoelig. Nu is het natuurlijk ook wel zaak dat ik ze goed onderhoud. En dat is in ons huishouden (met een kind van 7 en een mopshondje die doorgaans door de hele kamer een eetspoor van wortelen en boontjes achterlaat, ja echt!) niet altijd even gemakkelijk. Want wat blijkt: ik hoef maar een bord, plank of bot te verschuiven op mijn Made eettafel en er zit een kras op. Nu ben ik niet het type dat altijd met tafelkleden en placemats in de weer gaat, maar er zijn gelukkig wel oplossingen.

Zo kun je in plaats van een bloemetjeskleed een transparant tafelzeil aanbrengen op je eettafel aan, zo hoef je niet na iedere maaltijd de boel uitgebreid te boenen. Na afloop een doekje eroverheen en je bent klaar, zonder zorgen over vlekken of in mijn geval krassen op je mooie tafel. Zijn de kids eenmaal wat groter dan zijn er ook transparante placemats. Zo blijft je gedekte tafel even chic en schoon. Perfect wanneer je niet wil dat je dining set-up een soort Villa kakelbont wordt!

Nu nog iets voor mijn witte vloer en we zijn er!

Wist je trouwens dat mijn keuken onlangs ook een upgrade heeft gekregen? Nadat zowel mijn oven, vaatwasser als koelkast het begaven, kreeg ik het idee dat het tijd was voor wat verbeteringen. Mijn oude, antracietkleurige keukentje kreeg een nieuw leven bij een man in Heerlen en er kwam een meer tijdloze kiezelkleurige keuken voor in de plaats. Momenteel ben ik de laatste dingen aan het afwerken (ik had grote, extra aankopen als verlichting even uitgesteld tot Black Friday), zodat ik binnenkort het eindresultaat kan laten zien. En net als met de rest van mijn investment interior houd ik mijn keuken nu uiteraard extra schoon en gebruik ik alles veel meer met beleid. Ik zou bíjna ook een afdekzeil voor mijn kookplaat willen. 😉 Binnenkort meer interior!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved