01-02-2017 - admin

Zo lukt het je wél om meer water te drinken

Grohe (6)

We moeten met z’n allen meer water drinken, zo’n anderhalve liter per dag. Een eenvoudige opdracht, toch schieten die extra glaasjes water er bij de meeste van ons bij in. Zonde, want we kennen allemaal de vele voordelen (meer energie, spoelt gifstoffen weg, mooier haar, betere huid). Om ervoor te zorgen dat je die anderhalve liter dagelijks met gemak haalt daarom wat handige tips, die ikzelf ook steeds vaker toepas.

1. Houd de score bij
Geen idee of je dagelijks genoeg vocht binnen krijgt? Houd eens een dag lang bij wat je allemaal aan drankjes nuttigt. Kom je niet aan de 1,5 liter? Vul aan het begin van je dag een anderhalve liter fles met water, zet deze bijvoorbeeld op je bureau en zorg ervoor dat deze aan het einde van de dag op is. Weet je zeker dat je genoeg vocht binnen hebt, zonder de hele dag door glazen te tellen.

2. Glas water naast je bed
Niet om vlak voor het slapen te drinken (er is niets zo vervelend als ’s nachts telkens uit bed te moeten om te plassen) maar voor wanneer je tegen de ochtend wakker wordt. Ik drink het hele glas leeg, draai me nog een keer lekker om voordat de wekker gaat en heb mijn eerste 200 ml al op voor ik aan mijn dag begin. Ben je een vaste slaper en word je pas wakker als de wekker gaat? Dan drink je het glas meteen in de ochtend leeg. Ik drink voordat ik met de hond ga wandelen of voordat ik Yasmine van de crèche ga halen meestal ook een glas water. Een gewoonte maken van op dit soort gezette tijden een glas water drinken, helpt enorm.

3. Flesje mee voor onderweg
De hele dag onderweg voor afspraken? Neem wat vaker een flesje water mee. In de auto of trein heb je tijd genoeg om te drinken en als je zo een flesje binnen handbereik hebt, ben je veel sneller geneigd water te drinken (in plaats van onderweg koffie of frisdrank te kopen). Koop eventueel zelfs een leuk designflesje, dan staat het nog gezellig ook.

Grohe (1)

4. Bubbels uit de kraan
Beginnen al die glazen water te vervelen? Maak het dan wat spannender met vers fruit en / of bubbels. Denk aan water/fruit combinaties als aardbei en basilicum, sinaasappel en koriander, watermeloen en een takje munt of komkommer en citroen. Je glas water en je portie fruit inéen (en ’s zomers fruit + waterijsjes). Bubbels maken het bovendien letterlijk en figuurlijk nog wat sprankelender. Wist je dat je er zelfs bubbels uit de kraan bestaan? GROHE heeft de Blue Home geïntroduceerd: een mooie keukenkraan, die ik afgelopen week heb getes(s)t voor thuisgebruik. Hierbij stroomt gekoeld en gefilterd water met bubbels (je kunt kiezen voor plat, licht bruisend of bruisend water) uit één kraan. Daardoor gaat genoeg drinken én lekker drinken helemaal vanzelf. Ook met zelfgemaakte ijsblokjes met fruit leuk je je glas op, zodat je watertje niet onder doet voor een fancy cocktail.

Grohe (3)

5. Zet de wekker
Vergeet je nog steeds je flesje te pakken of kom je er gewoon niet aan toe om steeds wat te drinken? Laat allerlei water drink apps zoals Water Daily, Waterlogged en Water your body je hieraan herinneren.

Beeld: Pinterest en TESSTED

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved