03-11-2016 - admin

ZOMERVAKANTIE 2017 IN KROATIË? 5 TIPS

23-dubrovnik-2015-11

De winter staat voor de deur en ik kom met een artikel over zomervakantie. Misschien niet helemaal waar je met je gedachten was. Toch loont het de moeite je alvast te oriënteren. Want hoe eerder je je reis boekt, hoe voordeliger je straks uit bent. Zo gaan bij easyJet vandaag al alle zomervluchten (tot en met 24 september) in de verkoop tegen het scherpste tarief. Hierbij geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vlucht.

Easyjet heeft natuurlijk een groot aantal lijndiensten verspreid over heel Europa. Afgelopen jaar vloog ik bijvoorbeeld naar Dubrovnik, Kroatië (herinner je je mijn Dubrovnik diary nog?). Kroatië neemt als bestemming al flink aan populariteit lijkt toe, maar voor wie nog niet overtuigd is, deel ik graag vijf gouden tips. Want de grote steden van Kroatië zijn op slechts enkele uren vliegen de ideale mix van zon en cultuur. Vier jij de zomer van 2017 in Dubrovnik of Split? Zet onderstaande culturele activiteiten maar vast op je to do lijstje.

1  Dubrovnik Summer Festival
10 juli tot 25 augustus
Jaarlijks wordt in Dubrovnik het zomer festival georganiseerd. Een festival met een gevarieerd programma van klassieke muziek, theater, opera en dans, verspreid over ruim zeventig openlucht podium door de stad. Leer de cultuur van Kroaten kennen en ontdek de mooiste plekken van de stad.

2  Lokrum eiland en de Elafiti eilanden
De oude stad bezocht? Over de stadsmuren gewandeld? De Game of Thrones tour volbracht? Dan is het hoogste tijd om de kust te gaan ontdekken. Te voet wandel je vanaf het strand in ongeveer een uur langs allerlei kleine beschutte strandjes. Rol je handdoek uit op de rotsen en creëer hier je eigen privé strand voor de rest van de middag of neem vanaf hier de boot naar Lokrum eiland of de Elafiti eiland.

15-dubrovnik-2015-56

3  Dinner with view
Dubrovnik kent zijn eigen kabelbaan, waarmee je in enkele minuten bovenop berg Srđ (405 meter hoogte) bent. Hier heb je op zonnige dagen een mooi uitzicht op de stad en kun je bovendien een vorkje with a view prikken. Tip! Voor een perfecte postcard picture zonder kabels en photo bombers moet je wel even van de geijkte paden af.

4 Split Ultra muziekfestival
14 tot 16 juli
Mid juli komen muziekliefhebbers vanuit heel Europa naar Split voor het Ultra Europe festival. Het festival bestaat pas vier jaar, maar geniet nu al wereldwijde bekendheid en wordt elk jaar uitgebreider. Een ideale muzikale break tijdens een zonvakantie aan de Kroatische kust. De earlie bird tickets voor 2017 gingen afgelopen week al in de verkoop.

5  Split Beach Festival
Onze eigen Fedde le Grand en Sunnery & Ryan draaiden er al de sterren van de hemel. Het Split Beach Festival, dat plaatsvindt op Bačvice beach op tien minuten lopen van het stadscentrum van Split, is niet voor niets populair bij Nederlandse jongeren. Reken op een geweldige dansavond in de open lucht.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved