05-07-2017 - admin

ZONNEBRIL OF ZONDER BRIL

81a1e131cd7c0f31e02a99965c7a6159  db5a53ed039a170c67738139da5c2823

Hij maakt dat een lookje nét even wat beter uitkomt, hij voegt een zekere coolness toe, hij zorgt ervoor dat je foto’s beter lukken (want geen ogen op half elf), het is de perfecte hide-out na een korte nacht en, ohja, hij beschermt je ogen tegen fel zonlicht. Ik geloof dat ik geen dag zonder zonnebril kan. En al schreef Esther Coppoolse onlangs een mooi betoog over momenten waarop de zonnebril eigenlijk niet kan (“Binnen hoeft hij niet op je neus en ’s avonds ook niet. Je geeft er vooral de indruk mee dat je iets te verbergen hebt of stiekem bent, het komt niet sympathiek over. En mensen te woord staan met van die donkere glazen, bijvoorbeeld aan de kassa of in een gesprek, kan al helemaal niet, héél onfatsoenlijk. Het maakt je bijzonder ontoegankelijk.”), betrap ik mezelf er wel eens op dat ik met zonnebril op door de supermarkt stap. Als een soort wearable do-not-disturb sign.

En wanneer er elke dag wel een zonnebril op je neus staat, heb je natuurlijk opties nodig. Aan een zonnebrillenuitzet wordt dan ook gewerkt. Mijn go to zonnebrillenlabels? Ik houd van oversized en statement-making brillen. De seventies style sunnies van Chloé, de rijkelijk bewerkte cat-eye brillen van Dolce & Gabbana en de met Swarovski bezette brillen van Gucci zijn stuk voor stuk showstoppers. En uiteraard kan een goedkoop, gek non designer brilletje on the side soms ook onverwacht goed uitpakken. Natuurlijk is er Ray-Ban voor de all time classics en Isabelli verkoopt geinige, betaalbare retro modelletjes (deze witte ligt hier op de kast).

Nee, met zo’n zonnebrillenverzameling (and counting) zou ik wel gek zijn als ik niet elk moment aangreep om die sunnies te laten shinen. Wat is jouw favoriete model?

Afbeeldingen: Pinteres

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved