09-06-2013 - admin

HOMEMADE FRAPPUCCINO

SAMSUNG CSC

Tijdens mijn verblijf in Los Angeles had ik één grote verslaving.. ijskoffie, de frappé of beter gezegd.. de frappuccino. Met het altijd zonnige L.A. weer was er niets heerlijker dan een ijskoude koffie met slagroom ‘on to go’. Wandelend door West-Hollywood of mee in de auto als welkome verfrissing wanneer we weer in één van L.A.’s traffic jams belandden.

Nu het zonnetje deze week eindelijk écht van zich liet zien, kreeg ik dan ook onmiddellijk weer trek in zo’n grote beker ijskoffie. Zo lekker als ze in L.A. smaakten, ben ik ze in Amsterdam echter niet tegen gekomen. Daarom zat er niets anders op dan zelf de ultieme frappuccino te creëren. Ijsklontjes, koffiepoeder, melk, vanille ijs en voor de topping slagroom en wat chocolade en nootjes in de aanslag en mixen maar! Hierboven het resultaat… missie homemade frappuccino (meets milkshake) geslaagd. Volgend weekend weer!

Ingrediënten per glas:
Nescafé koffiepoeder (ik koos voor Latte Vanille) – je kunt uiteraard ook een kant en klaar blikje/bekertje ijskoffie gebruiken
100 ml melk
5 ijsklontjes (gecrusht)
3 eetlepels vanille ijs

Voor de topping:
slagroom
2 blokjes butterscotch chocolade (geraspt)
1 eetlepel amandelschaafsel
Zoetmolen met karamelsuiker

Ijscrush tip:
Voeg de gecrushte ijsklontjes pas op het allerlaatst toe (of zet je blender pas op het eind op de ice crush stand). Lekker als je van die kleine ijsbolletjes door je drankje proeft!

Fit for summer tip:
Geen zin in een al te calorierijke ijskoffie? Vervang de melk door water, laat het vanille-ijs en de topping achterwege? Ik heb mijn variant extra zoet gemaakt om de L.A. versie na te bootsen en omdat ik niet van een al te sterke koffiesmaak houd. Alles kan!

Foto: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved