12-08-2020 - admin

20 x populaire Nederlandse meren

Nu we de zomer in eigen land doorbrengen, vind ik het leuk om ook telkens weer nieuwe spots te ontdekken om te zwemmen. Zo ging ik afgelopen week voor het eerst naar de Spiegelplas en het Henschotermeer. Maar Nederland heeft natuurlijk nog veel meer toffe meren. In mijn mailbox vandaag de 20 favoriete meren en plassen, op basis van Google reviews. Dus heb je nog geen plannen voor de komende (snikhete) dagen? Wellicht kun je één van deze spots uitproberen.

1. Reindersmeer, Limburg – ★ 4,8 /5 met 92 reviews
We beginnen met de nummer 1, het Reindersmeer. Het is onderdeel van het Nationaal park Maasduinen. Een plaatje om te zien en ondanks dat je hier niet mag zwemmen, is het er heerlijk om rond te lopen en alsnog verkoeling in de natuur te zoeken.

2. Vogelmeer, Noord-Holland – ★ 4,8 /5 met 52 reviews
Ook het tweede meer maakt deel uit van een Nationaal park, en wel Zuid-Kennemerland. Je kan een wandeling rond het meer perfect combineren met daarna een duik in de zee. Het ligt achter de duinen op dezelfde hoogte als Parnassia aan Zee, waar je lekker kan lunchen! Prachtige fietstochten kan je er ook maken.

3. Vinkeveense Plassen, Utrecht – ★ 4,7 /5 met 232 reviews
De Vinkeveense Plas is een bijzonder plekje, met twaalf zandeilanden en zoveel verschillende mogelijkheden. Je kan er zeilen of kanoën en bij een van de eilandjes aanleggen om lekker te zwemmen.

4. De Bijland, Gelderland – ★ 4,7 /5 met 99 reviews
Vlakbij de Duitse grens ligt het meer De Bijland, die ook in verbinding staat met de Waal en de Rijn. Hierdoor is het erg populair om een bootje in de jachthaven te hebben. Naast een jachthaven heb je er ook een beach volleybalveld, een outdoor terrein en je kan er kamperen. Voor de badgasten zijn er ook toiletten en douches aanwezig.

5. Westeinderplassen, Noord-Holland – ★ 4,7 /5 met 94 reviews
De Westeinderplassen liggen nog net in Noord-Holland tussen Nieuw-Vennep en Uithoorn. Een geliefde plek voor watersporters en vanaf verschillende strandjes of stijgers kan je hier een duik nemen. Bij het Surfeiland Aalsmeer heb je een mooi strandje, waar je ook kan Suppen.

6. Heegermeer, Friesland – ★ 4,7 /5 met 87 reviews
Met een blik op het Friese Heegermeer zie je waarschijnlijk veel zeilboten. Het is een groot meer dat overloopt in het Fluessen (13e plek). Er zijn verschillende strandjes waar je kan neerstrijken, bij Heeg is ook een speeltuin voor kinderen.

7. Het Veerse meer, Zeeland – ★ 4,6 /5 met 264 reviews
In de provincie omringd door water ligt het Veerse meer. Het meer is ontstaan door het indammen van de deltawerken. Er liggen overal eilandjes verstopt en je hebt er zelfs op verschillende plekken de mogelijkheid om te duiken. Er zijn zeven strandjes waar je de mogelijkheid hebt tot verfrissing. Je kan bijvoorbeeld bij het “strandje Meerkoet” en het “strandje Schotsman” een duik nemen.

8. Kralingse Plas, Zuid-Holland – ★ 4,6 /5 met 164 reviews
Naast de Nieuwe Maas is Rotterdam ook de Kralingse Plas rijk. Een wandeling door het bos met als afsluiter een duik in het meer. Rondom het meer zijn verschillende restaurants gevestigd waar je de avond kan afsluiten en een hapje kan eten.

9. Sneekermeer, Friesland – ★ 4,6 /5 met 132 reviews
Ook het grote Sneekermeer is geliefd bij watersporters. Er zijn verschillende jachthavens en een speedbootbaan. Je kan het pontje nemen naar het Starteiland waar een restaurant is om een drankje te scoren. Of gewoon lekker neerploffen bij het “strandje Terherne” en “de Pier”.

10. Het Wed ★ 4,6 /5 met 79 reviews
Het Wed ligt vlakbij Bloemendaal in de duinen. Ook onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, maar je mag er gewoon zwemmen! Ideaal want je kan er lekker baantjes trekken, maar voor kinderen is het hier ook fijn om een zandkasteel te bouwen.

Verder op de lijst:
11. Oosterplas ★ 4,6 /5 met 70 reviews
12. Fluessen ★ 4,6 /5 met 66 reviews
13. Asseltse Plassen ★ 4,6 /5 met 66 reviews
14. Buurser Meertje ★ 4,6 /5 met 62 reviews
15. Quackjeswater ★ 4,6 /5 58 reviews
16. Leersumse Plassen ★ 4,6 /5 met 56 reviews

Bron: Holidu

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved