16-02-2024 - admin

BETER EEN GOEDE BUUR

Slotenmaker Amsterdam

Deur dicht getrokken, sleutels op tafel laten liggen. It happens to the best en it happens nog veel vaker dan je voor mogelijk zou houden. Het is mij ondanks mijn warhoofd tot nu toe gelukkig bespaard gebleven, maar vorige week nog had ik mijn buurvrouw in paniek aan de lijn. Ze kon haar huis niet in en ze moest binnen drie uur op Schiphol zijn voor haar reis naar Sarajevo. Who you gonna call? Je overbuurvrouw dus!

De reservesleutel die ik van haar had, kwam helaas niet van pas. Buuf had haar sleutel aan de binnenkant van het slot laten zitten, dus dan kom je er zelfs met de juiste sleutel hier in dit pand niet in. Maar kwam het even mooi uit dat mijn man een slotenmakersbedrijf runt, waarmee we mijn ever so argwanende (ten op zichte van klusjesmannen, monteurs, loodgieter, deurverkopers en zulks) buurvrouw meteen aan een betrouwbare slotenmaker konden helpen. In no time was er een locksmith ter plaatsen. Even flipperen en de voordeur was weer open. Buurvrouw blij en op tijd op Schiphol en wij zaten een week later aan de Vinarija Citluk uit Bosni√ę, als bedankje. Typisch gevalletje ‘beter een goede buur dan een verre vriend’, right?

Ons voorval sluit dan ook helemaal aan bij het onderzoek dat mijn man met zijn bedrijf Locksmith liet uitvoeren onder 500 respondenten. Daaruit bleek bijvoorbeeld al dat vrouwen zich vaker buitensluiten dan mannen (namelijk: 75% van de vrouwen geeft aan zich ooit buiten gesloten te hebben ten opzichte van 67% van de mannen). Een andere uitkomst was dat bij een buitensluiting regelmatig (in 47% van de gevallen) een goede buur wordt ingeschakeld (ja, ook gewoon die buur zonder man met eigen slotenmakersbedrijf). Een klein percentage gaat zelf klussen en probeert handmatig sloten open te breken of ruiten in te gooien om weer binnen te komen.

Dan is er tot slot nog een groot percentage buitengesloten gedupeerden die helaas een malafide slotenmaker treft en zo honderden euro’s te veel uitgeeft voor een flipperklusje van enkele minuten. Wie daar ook ver weg van wil blijven, moet Locksmith maar even opslaan onder ‘betrouwbare slotenmaker in Amsterdam’. Kleine tip van Tess(ted), doe er je voordeel mee.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved