12-04-2023 - admin

Dichtbij je eigen stijl blijven óók met een kleintje op komst

Als modejournalist zit ik bovenop de reguliere trends. Hoe lang hangen de rokken deze zomer? Dragen we eigenlijk nog dad sneakers? Worden het skinny jeans of worker pants? Welk formaat zonnebril wordt het de komende maanden? En zijn er nog nieuwe it-bags voor het aanstaande seizoen? Maar los van deze lente/zomer en herfst/winter trends is er langzaam maar zeker nog een geheel eigen trend ontpopt. Een revolutie haast onder vrouwen. Namelijk de trend waarbij zij tijdens hun zwangerschap nul concessies doen wat betreft hun looks. En Halleluja, wat een verademing en wat verfrissend tegelijk.

De grootste gamechanger op het gebied van zwangerschapskleding is, als je het mij vraagt, Rihanna. Nadat eenmaal bekend werd dat ze in verwachting was, ging er geen date night voorbij waarbij ze haar baby bump niet liet shinen. De Diamonds-zangeres combineerde tijdens haar zwangerschap baggy broeken en midi rokken met cropped tops, gehaakte truitjes, see through tops en geregen (met veters) body’s. En telkens weer die prachtige babybuik! Ze droeg zelfs allerlei buikkettingen om haar groeiende belly nog meer shine te laten pakken. Haar eerste babybuik was haar date voor de Oscars in 2022. Baby 2 was haar giga onthulling tijdens de Superbowl en opnieuw in volle glorie te zien bij de Oscars dit jaar. Ook andere beroemdheden als Jessie J, Adriana Lima, Kate Hudson lieten zien dat je heel goed trouw kunt blijven aan je eigen stijl én er sexy uit kunt zien met een groeiende baby bump on display. Gevolgd door veel streestyle sterren en influencers die lage jeans en cropped tops tot de coolste zwangerschaps looks hebben verheven. I like!

Natuurlijk moet het allemaal wel een beetje comfortabel blijven. Blijf jezelf dan ook niet in je normale kleding forceren, maar kijk eens wat er op het gebied van zwangerschapskleding verkrijgbaar is dat nog steeds bij jouw persoonlijke (pre-pregnancy) stijl past. Het hoeft niet ineens allemaal groot, wijd en elastisch. Er is zo veel te vinden dat zowel on trend als comfortabel is. Kleding speciaal gemaakt voor je veranderende lichaam, waardoor je iedere dag lekker kunt blijven bewegen. Voor de één zijn dat soepelvallende jurken, de ander draagt het liefst jeans en een basic White T-shirt. Sommige mommy jeans hebben speciaal een elastische band, andere tops en truien hebben extra ruimte voor je groeiende buik. Modeliefhebbers kunnen in ieder geval fluitend de volledige zwangerschap de heerlijkste looks dragen.

En nadat je zelf negen maanden hebt kunnen schitteren, dienen de volgende kledingkeuzes zich alweer aan. Wat ga je die kleine aantrekken? Iets waar menig moeder nog veel meer mee bezig is dan met de garderobe van haar eigen veranderende lichaam. Voor je kindje staat uiteraard ook comfort voorop en als het gaat om babykleding zijn neutrale kleuren maar ook oudroze, okergeel, mintgroen en aardetinten al geruime tijd in de mode. Kriebels om te gaan shoppen, maar geen idee wat je nodig hebt voor je baby? Investeer in goede basics en koop dingen alvast op de groei. Ben je klaar om de mode te vieren samen met je kleintje? Ben je ready voor een nieuw seizoen?

 

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved