23-09-2021 - admin

Een dagje op een beurs staan? Dit is wat je moet weten.

Ga jij met je onderneming op een beurs of evenement staan? Dan wil je natuurlijk de best aangeklede stand en zo veel mogelijk traffic naar jouw efficient ingerichte en knappe stand. Enkele tips.

Houd het overzichtelijk
Een veelgemaakte fout is het te vol zetten van de stand. Je wil natuurlijk je product of dienst zo goed mogelijk kunnen verkopen aan je potentiële klanten of zakenrelaties en daarom zo veel mogelijk laten zien. Toch kan een hele volle stand de mensen afschrikken. Houd het daarom overzichtelijk en zet alleen de belangrijkste spullen neer. Zorg dat je jeunique selling point (USP) aanprijst en wees origineel. Grote kans dat er op de beurs vergelijkbare ondernemingen zijn en daarom is het belangrijk om eruit te springen.

Vormgeving
Je wil niet alleen met je product of dienst eruit springen, maar ook je stand zelf moet opvallen. Zorg er daarom voor dat de stand de uitstraling van je bedrijf heeft. Denk dan aan het gebruiken van kleuren in de huisstijl van je bedrijf. Laat banners met het logo van je bedrijf maken die je aan je stand bevestigd. Je kunt ook een beurswand laten ontwerpen met het logo of de naam van je bedrijf erop; deze kun je telkens meenemen wanneer je op een beurs of evenement staat. Zorg daarnaast voor goede verlichting zodat jij en je producten goed te zien zijn.

Relatiegeschenken
Houd wat ruimte in de stand over om relatiegeschenken neer te zetten. Mensen zullen eerder op je stand afkomen wanneer ze zien dat ze iets leuks mee kunnen nemen. Dit kan wat kleins zijn, zoals pennen met logo of usb sticks die je uitdeelt na een leuk gesprek. Je kunt het ook wat groter aanpakken en goodiebags neerzetten. Laat dan papieren tassen bedrukken en voorzie die van leuke items die je aan je potentiële klanten of zakenrelaties kunt meegeven. Je kunt de goodiebags ook weggeven bij een giveaway-actie. Activiteiten doen het namelijk ook altijd goed op een beurs.

Eten en drinken
Het is ook een goed idee om een hapje en een drankje aanwezig te laten zijn bij je stand. Als je dit aan het begin van een gesprek uitdeelt is dit een leuke ijsbreker. Mensen zijn lang aanwezig op een beurs en zullen dit zeker waarderen. Daar komt bij dat het eten en drinken op een beurs vaak vrij duur is, dus dan is het een welkome verrassing wanneer jij een gratis hapje en drankje uitdeelt bij je stand. Tip: zorg dan wel voor een prullenbak bij je stand, anders heb je de kans dat het binnen de kortste keren een troep is!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved