22-09-2023 - admin

Herinneringen ophalen en delen met maandelijks fotoboekje

Ik maak te pas en te onpas foto’s, maar wat doe ik er nu echt mee? Een klein deel haalt het tot mijn Instagram Stories en af en toe Feed, maar de rest ligt doorgaans stof te happen in de fotobibliotheek/iCloud. Toevallig heb ik afgelopen jaar na veel pijn en moeite een dik foto-album opgemaakt met de highlights van dat jaar. Dagenlang was ik aan het selecteren, schuiven, croppen en bewerken. Het resultaat is ernaar, maar gelukkig kan het allemaal ook nét iets gemakkelijker.

De foto-app klikkie benaderde me met hun foto-albumconcept waarmee ik elke maand een fotoboekje kan bestellen. Snel en behapbaar dus. Want als ik weet dat ik een album te vullen heb, is het een kleine moeite om wekelijks wat hartjes te droppen en wat favo foto’s door de VSCO app heen te halen, klaar voor publicatie. Zo kan ik toch nog wat meer en bewuster nagenieten van al die hoogtepunten, want de weken vliegen werkelijk voorbij en ik weet vaak letterlijk een dag later niet meer wat ik de dag ervoor heb gedaan.

Ook Yasmine vindt die tastbare foto’s overigens enig. De fotoboekjes die haar oma elk jaar met veel zorg voor haar maakt, pakt ze steevast trots uit de kast wanneer er nieuwe visite over de vloer komt. Dus  voor haar ga ik nog een boekje met zomervakantiefoto’s in elkaar klikken. Mijn eerste klikkie boekje is in ieder geval in de maak via de app. Maandelijks tastbare herinneringen ophalen en delen. Let’s go! 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved