19-01-2024 - admin

K-BEAUTY SKINCARE REVOLUTIE

Heb je eindelijk je ideale skincare routine gevonden, staat de hele beauty wereld op z’n kop. Zo lijkt het althans als je kijkt naar de opmars van K-beauty, oftewel Korean skincare. Op elk beauty persevenement, dat ik bezoek, zijn er wel weer nieuwe Koreaanse skincare merken vertegenwoordigd. Merken die dankzij hun unieke, natuurlijke ingrediënten – wat dacht je van slakkenslijm, bijengif, thee-extracten of ginseng? – door beautylovers massaal worden opgepikt.

Waarom zou ik in vredesnaam slakkenslijm op mijn gezicht smeren, zul je wellicht denken? Slakkenslijm bevat ingrediënten als glycolzuur, hyaluronzuur en peptiden, die kunnen helpen bij huidregeneratie, hydratatie en de algehele gezondheid van je huid. Ginseng is daarnaast weer een krachtig wortelextract dat bekend staat om zijn anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een populair ingrediënt is in veel anti-aging huidverzorgingsproducten. Het wordt gebruikt om de collageenproductie te verhogen, de elasticiteit van de huid te verbeteren en de huidtint te egaliseren. En dit zijn zo maar twee van de vele bijzondere, natuurlijke K-beauty ingrediënten.

K-beauty bestaat al langer; sommige onderdelen gaan zelfs terug naar eeuwenoude, traditionele Koreaanse schoonheidsrituelen en -gebruiken. De afgelopen tien jaar is de in Zuid-Korea ontstane beautytak echter populairder dan ooit. Dankzij TikTok en andere sociale media gingen de sheet maks en het slakkenslijm in rap tempo de wereld over en inmiddels zijn de producten ook bij ons heel gemakkelijk te verkrijgen.

Los van de bijzondere ingrediënten staat K-beauty ook bekend om zijn grondige skincare routine bestaande uit vele losse stappen. Reinigen, tonifiëren, exfoliëren, maskertje hier, maskertje daar, serum eronder, moisturizer eroverheen. De producten zijn allemaal goed te combineren, dus we brengen laag op laag (op laag) aan. Jazeker, deze huidverzorging vraagt wel even wat van je. Hier neem je echt even de tijd voor. Geef jezelf een kleine facial experience vanuit huis.

Hydrateren is key bij K-beauty. Een goed gehydrateerde ‘glowy’ skin is natuurlijk ook het halve werk. Vandaar dat de ‘sheet masks’, die de huid intens hydrateren en voeden zo’n grote productcategorie vormen. Heel belangrijk ook voor de Koreanen: zonbescherming. Ze zijn zich nog beter bewust van de gevaren of gevolgen van zonlicht op de huid en dragen het hele jaar door skincare met SPF. Iets wat wij in Nederland, ja ook op donkere dagen in de winter, ook standaard zouden moeten doen.

Extra fun; de K-beauty tools hebben gezellige gezichtjes en oortjes. Ik heb mijn sheet mask voor vanavond al klaar liggen. Me-time, K-time!

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved