18-04-2024 - admin

MET ZIJWIELTJES

voedingssupplementen

Yes, ik doe mijn best om te zorgen voor afwisselende voeding, voldoende beweging, genoeg rust, zo min mogelijk stress en de juiste mindsetjes. Maar zelfs als ik al die boxjes afvink, blijft er nog altijd wat te wensen over. Kan het allemaal nog nét wat gesmeerder lopen, extra effortless. Om net wat extra procentjes uit de dag te halen, kunnen supplementen soms nét die boost geven.

Bewust onbewerkt
Je merkt het misschien niet meteen, maar door consistent de juiste vitamines en mineralen te nemen, verhoog je je weerstand, je energie levels en ben je minder snel vatbaar voor allerlei kwaaltjes (aan spieren, botten, darmen; you name it). Waar ik vroeger prima functioneerde op mijn bruine boterhammen en bord met aardappelen weet ik nu wel beter. Ons lichaam én brein hebben zo veel meer nodig. Alleen bewust kiezen voor onbewerkt voedsel met de juiste voedingsstoffen is tegenwoordig al een hele kunst. Laat staan bewust kiezen voor bepaalde brain foods of met je dieet echt kiezen voor producten waar jij persoonlijk baat bij hebt.

Alle zeilen bij
Naast een gevarieerd dieet slik ik daarom dagelijks aanvullende vitamines en mineralen. Magnesium, vitamine C, Omega 3, vitamine D en ijzer bijvoorbeeld. Maar ook speciale multivitaminen, samenstellingen voor een goede hormoonbalans, een supplement voor haar & nagels en van alles voor een zo goed mogelijke nachtrust. Supplementen voor energie (energetica natura) aan de ene kant en ontspanning (metarelax) aan de andere kant zijn overigens ook het populairst. Ik merk het verschil niet altijd, maar kan dat steuntje in de rug wel heel goed gebruiken. Hoef ik na een stressvolle periode niet elke keer een koortslip te voelen opkomen.

Yummy gummy
Behalve tabletjes heb ik nu ook de gummies ontdekt. Wel zo lekker! Voor gezonder haar, meer focus en voor het slapen. Ik vond de (peperdure) slaap gummies in een coffeeshop in het centrum, maar je koopt ze met evenveel gemak bij een drogisterij of online apotheek.

Kleine side note
Hoewel supplementen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je dagelijkse voeding, is het belangrijk ze verstandig te gebruiken. Het is essentieel om met een zorgverlener te praten voordat je begint met het nemen van supplementen, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Te veel van bepaalde voedingsstoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid, dus het is cruciaal om de aanbevolen doseringen te volgen (soms zit een supplement al in een multivitamine waardoor je deze niet ook nog eens apart hoeft te slikken) en niet te overdrijven met supplementen.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved