16-12-2012 - admin

Newcastle tips

Zo’n anderhalve week voor kerst lag Newcastle er deze week sprookjesachtig bij. Tijdens mijn korte citytrip vlogen de kerstbomen en -ballen, snoephuisjes en feestverlichting me om de oren. Het begon al bij een gezellige Starbuck op de luchthaven, daarna het feestelijk versierde Jesmond House hotel, de sfeervolle winkelstraten én – centra van Newcastle en natuurlijk waren ook de cafés en restaurants volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

In mijn twee dagen Newcastle heb ik zoveel mogelijk hoogtepunten bezocht en hotspots getes(s)t. Reis je binnenkort zelf af naar Noord-oost Engeland? Hieronder mijn vijf ultieme Newcastle tips.

1. Bruggen
Loop langs de rivier de Tyne om alle zeven bruggen van Newcastle te bewonderen. De moderne Gateshead Millennium Bridge uit 2000 verandert van kleur en kan volledig gekanteld worden, maar ook de Tyne Bridge uit 1928 is behoorlijk indrukwekkend.
2. Shoppen
Aan winkels geen gebrek in Newcastle. Ga bijvoorbeeld een middag shoppen in Eldon Square, het grootste winkelcentrum (in het centrum van een stad) van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt er alle Britse high street ketens, van River Island tot Topshop (waar ik mijn slag sloeg, zie foto 5). Uitgewinkeld in Eldon Square? Dan kan je shopmissie bij warenhuis Fenwick, opgericht in 1882, gewoon worden gecontinueerd.
3. Eten
Donderdagavond heb ik gedineerd bij Six @ Baltic. Een restaurant op de zesde verdieping van het Baltic Centre for Contemporary Art met prachtig uitzicht op de Tyne en enkele bruggen. Lekker eten (de kip met risotto is een aanrader) en een toplocatie.
4. Gebouwen
Maak een tocht door het historische centrum van de stad. Van de St Thomas church en het monument van Earl Grey langs Theatre Royal, pub Old George en de cathedral church of St Nicholas. Een wandeling van ongeveer een uur, waarin je een goede indruk van de stad krijgt.
5. Slapen
Het Jesmond House Hotel ligt iets buiten het centrum maar middenin de natuur. Het hotel telt 40 verschillende slaapkamers en diverse ruimtes voor meetings en feesten. Fijne ontvangst (foto 10), heerlijk ontbijt (foto 2), prima bed (foto 12) te gekke kerstversiering (foto 6) en bovendien van buitenaf een plaatje (foto 3).

Ook naar Newcastle?
Sinds deze week vliegt Easyjet vijf dagen in de week van Amsterdam naar Newcastle. De vlucht duurt 1 uur en 15 minuten en tickets zijn beschikbaar vanaf 41,99 euro.

Foto’s: privé

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved