15-12-2016 - admin

Nog steeds een trend: de retro aviator bril

summer-trench-6-433x650Een gevalletje yay or nay; de retro aviatorbril, waar tout bl/vloggerland het afgelopen jaar mee weg loopt. Noem een Instagram icoon en je vindt ongetwijfeld een foto van haar met de pilotenbril. Kendall Jenner, Anna Nooshin, Chiara Ferragni, Noor de Groot, Danie Bles en de lijst wordt langer en langer.

Ook modelabels lopen er mee weg en eerlijk is eerlijk het montuur past volledig binnen de huidige granny look, die dankzij Alessandro Michele afgelopen jaar trending is. Plooirok, loafers, strikblouse, korte bob, baret, aviator bril en je bent volledig on trend. Op het eerste gezich een ietwat stoffige, nerdy look, alsof je zo door je de verkleedkist bent gerold. Maar bij nader inzien juist verfrissend en volledig in lijn met wat de cool girls dragen. Het mag duidelijk zijn een statement maken doe je anno 2016 evengoed met je bril als met een designertas of een paar coole oorbellen.

Ook ik vind het wel wat hebben. Mits de bril niet te shiny is. Of te nep, want het allerleukst is de pilotenbril natuurlijk als je deze draagt, omdat je ‘m écht nodig hebt, op sterkte! Een mooi designexemplaar van Ray Ban of Michael Kors. Dan is het en een mooie toevoeging aan je look én je hoeft niet de hele dag met je ogen te knijpen.

Zelf droeg ik tijdens mijn trip naar Frankrijk begin dit jaar een montuurtje van de Zara. Geinig, maar ook een tikje clownesque wellicht. De Terry Richardson bril heb ik dan ook nog nooit naar werkgerelateerde events op gehad. Het liefst zou ik ‘m op sterkte laten maken en er alle dagen mee rond lopen, maar met mijn sterkte (+7) zouden de glazen te dik worden. Jammer, want ik heb best een brillenhoofd.

Ik houd het maar bij mijn lenzen, die ik overigens elk half jaar online koop via deze website, daglenzen bestellen in de winkel is alleen maar omslachtig. Ik scoor om de zoveel tijd gewoon een nieuw paar sunnies en hoop dat ik daarmee een beetje in de buurt kom van de new romance look van Michele. Sunny side up, retro chic!

Afbeelding: Wendys lookbook

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved