14-09-2022 - admin

SCHORTJES OM: WAKE & BAKE

Wie mij op social media volgt, weet dat ik en Yasmine naast dansen en zingen (lees: de hele buurt bij elkaar blèren) nog één hobby gemeen hebben: namelijk bakken! Drip cakes, regenboogmuffins en zandkoekjes; we draaien onze handen er niet voor om.Al sinds Yasmine rechtop kon zitten, bakt en snoept ze gezellig met me mee. We bakten al eens koekjes met Nutella, een heuse regenboogtaart op de blauwe maandag, dat ik vlogs maakte, en afgelopen vrijdag nog bonden we onze schortjes om voor een zomerbaksessie (koekjes in de vorm van ijsjes en fruit) met vriendinnetje Kate.

Ik krijg van mijn moeder met Sinterklaas en Kerst steevast een setje bakspullen. Pakken nieuwe bakmixen om uit te proberen, versieringen en strooisels, maar ook originele bakvormen en ovenschalen om al die baksels in te bereiden. Een eenvoudige ovenschaal, taart- of springvorm hoeft overigens niet gek veel te kosten en het is geinig telkens weer wat anders te kunnen uitproberen. Zeker met kids. Ja, ook als de helft mislukt. Net niet gaar of toch te lang doorgebakken; we maken nogal wat misbaksels hier. Maar hoe mislukter, hoe lekkerder!

Ook bakken met kids? Ga online eens op zoek naar koekvormpjes in het favoriete thema van je kindje. Zo vond ik, toen Yasmine in haar Hermelien Griffelfase zat, Harry Potter uitsteekvormpjes en kunnen we met ons giga voorraadblik uitstekers inmiddels voor elk seizoen en elke feestdag (Halloween, zomer, kerst) een koekje van eigen deeg bakken. De helft eten we zelf in rap tempo op, de andere helft delen we uit. Aan vriendinnetjes, de buren en opa en oma (zo zien zij hun bakinvesteringen ook mooi weer terug).

Tentoongesteld op een etagère zouden ze zelfs rechtstreeks bij een high tea vandaan kunnen komen. Yes, heel af en toe zijn onze koekjes zelfs zó profi dat ik een eigen cookie business zou willen starten. Versierd met gekleurd marsepein en een perfect glansje kunnen ze in een cellofaanzakje zo voor €2,50 als zoete koekjes de deur uit. Aan bakspullen in ieder geval geen gebrek en bij deze ook de ultieme cadeautip voor zowel mij als mijn mini-keukenprinses.

Wake & Bake kids!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved