17-10-2023 - admin

STRETCHING SUMMER

Niets fijner dan ’s avonds nog lekker lang buiten kunnen zitten. En al mag het einde van de zomer dan in zicht zijn, dat betekent niet dat het over is met de pret. Denk: lekkere drankjes, sfeerverlichting, goed gezelschap plus een BBQ haard en de avonden in de tuin konden zomaar nog eens tot in de vroege uurtjes voortduren. Als de Indian Summer niet naar ons komt, creëren we zelf wel de perfecte omstandigheden..

De BBQ haard is er overigens niet alleen om nog nét even wat langer wat behaaglijker buiten te kunnen zitten; de BBQ haard is al een tijd lang een belangrijke outdoor living trend. Om eenvoudig (én vooral ook heel gezellig) een maaltijd te bereiden (het M design model heeft handige in hoogte verstelbare roosters) en vervolgens na te kunnen genieten van warmte de buitenhaard. Geen glazen afdichting maar een vonkenscherm en it feels like camping in your own backyard. Ik mag dan (nog) geen tuin hebben, ik word al warm bij de gedachte.

Wanneer de rek er dan écht uit is en we de koudere/gure herfstmaanden in gaan, laten we het binnen dan ook meteen maximaal knus maken. Dekentje op de bank, theetje op schoot en een stijlvolle kachel als sfeermaker. Hoewel kachels als verwarming van woonhuizen in ons land grotendeels vervangen zijn door efficiëntere systemen, zoals centrale verwarming met radiatoren of vloerverwarming, is de kachel als sfeerelement nooit weggeweest.

Draaide het vroeger puur om verwarming, nu zorgt de kachel voor een ideale samensmelting van functionaliteit en esthetiek. Met mijn getransformeerde woonkamer waarin alles nude, beige en zandkleurig is (beste idee ooit met drie kids), zou ‘ie zeker niet misstaan. In plaats van verzamelen rond de televisie, let’s gather around the fireplace!

Bijkomend voordeel: met een kachel kun je delen van je huis verwarmen, wat energiebesparend is. Steeds slimmere thermostaten en automatiseringstechnologiën dragen daaraan bij. Ook zijn de verbrandingstechnologieën tegenwoordig duurzaam ontworpen met het oog op zo min mogelijk uitstoot. Bovendien zijn kachels ook esthetisch steeds aantrekkelijker en nemen ze wat minder ruimte in beslag (ideaal voor knusse Amsterdamse appartementjes).

De nazomer stretchen in de tuin of maximaal cocoonen op de bank, ik ben er wel uit.

Let’s get cosy!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved